Tiszta kabaré! Ámokfutást rendezett egy község polgármestere az alakuló ülésen (videó)

A 2018-as helyhatósági választásokat követően ünnepi alakuló üléseket tartottak az ország több száz városában és községében. Azonban ami a kelet-szlovákiai Fekišovce községben (Sabinovi járás) lezajlott, arra nincsenek szavak.

A megválasztott polgármester, Miloslava Fedorová elejétől fogva magához vette a kezdeményezést, és a képviselőkkel elénekeltette a himnuszt. Amikor a képviselők vonakodva énekelték a második versszakot, a polgármester asszony pedig átköltötte azt, csupán ennyit mondott:

„Na, ez nagyon szép, hogy nem tudják a szlovák himnuszt.“

Mint kiderült, a polgármester asszony azért orrolt meg a megválasztott képviselőkre, mivel közülük csupán egyvalaki igazolta a részvételét az alakuló ülésen.

Ezt követően Fedorová előbb szóváltásba keveredett az egyetlen képviselő asszonnyal, akit „felvilágosított“, hogy az eskütételt állva kell elvégezni, majd egy baki folytán két évre csökkentette a képviselők hivatali idejét.

„Ezzel elfoglalták funkcióikat, mint Fekišovce község képviselői a 2018-2020-as időszakra, tehát négy évre“ – jelentette ki a polgármester asszony.

A bizottsági elnök megválasztása sem ment könnyen. Fedorová a képviselőknek adta a lehetőséget, hogy kijelöljék az elnököt. „Kit választottak elnöknek?“ – kérdte. „Štefaničot“ – érkezett a válasz. „Én Szabót javaslom“ – mondta a polgármester.

A paprikás hangulat az ülés végéig kitartott, zárásként pedig Fedorová a felvételt készítő operatőrről sem feledkezett meg, akinek azt mondta, hogy ha közzéteszi valahol a felvételt, akkor ráhívja a rendőröket.

„A mai ülést titkossá nyilvánítom!“ – jelentette ki a polgármester.

Az alábbi videóban megtekinthető az ülés rövidített változata, amelyet már több mint 400 ezren tekintettek meg a Zomri Facebook-oldalán. 

-para-