A Tisztességes Szlovákiáért képviselői nekimentek Matovičnak

2019. július 20. - 13:59 | Belföld

Felszólították Igor Matovičot, hogy ne éljen vissza a bársonyos forradalom harmincadik évfordulójával.

A Tisztességes Szlovákiáért képviselői nekimentek Matovičnak
Igor Matovič - Archív felvétel

A Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés ezzel reagál arra, hogy Matovič novemberben hat napra lefoglalta a pozsonyi Szlovák Nemzeti Felkelés terét.

"Igor Matovič tekintet nélkül elvette az összes dátumot. Ez a fajta arrogancia annál méretesebb, hogy nem hagyja meg a teret a bársonyos forradalom fő képviselőinek és szervezőinek. Mégpedig azért, hogy ezt a cselekményt saját politikai kampányára használja fel" - szögezték le, hozzátéve," '89 novembere nemcsak az Öné, hanem mindenkié".

Az OĽaNO reakciójában sajnálatának adott hangot amiatt, hogy a Tisztességes Szlovákiáért "párbeszéd helyett egy hazugságokkal teli monológot választott, hogy hiteltelenítse a polgárok érdekében folytatott munkánkat."

Úgy vélik, a kezdeményezés inkább támad ahelyett, hogy időben lefoglalta volna a teret, vagy épp felemelték volna a telefont, esetleg írtak volna egy e-mailt, és közösen megegyeztek volna a szervezésről.

Matúš Bystriansky szóvivő közölte, hogy az OĽaNO-t egyetlen szervezet vagy '89-es személyiség sem kereste meg az ügyben. "Álláspontunkban közöltük, hogy a tér Szlovákia minden polgáráé, éppen ezért ugyanúgy, mint a korábbi években, örülni fogunk, ha egy ilyen fontos évfordulóról való megemlékezés szervezéséhez csatlakozni fognak más politikai vagy civil szerveződések is" - jegyzi meg, kiemelve, hogy tavaly épp a Tisztességes Szlovákiáért képviselőinek engedték át a teret, rögtön kétszer is.

(SME)