Titkos házibulihoz hívták ki a rendőröket Nagyudvarnokba, nem találtak semmit

2021. február 9. - 07:53 | Régió

Január utolsó hétvégéjén egy házibulihoz riasztották a rendőröket a dunaszerdahelyi járásbeli Nagyudvarnokba – értesítette portálunkat egy olvasónk, a hírt pedig megerősítette a rendőrség is.

Titkos házibulihoz hívták ki a rendőröket Nagyudvarnokba, nem találtak semmit
Illusztráció

A bejelentés szerint túl hangosak voltak az illetők éjjel fél kettőkor, olvasónk szerint ehhez még hozzájött az is, hogy mintegy 4-5 autó parkolt a ház előtt – kijárási tilalom idején.

„A rendőrjárőr jelenlétekor nem észlelt hangoskodó viselkedést, a konkrét házban csend volt és sötét. A rendőrök még a helyszínen maradtak egy ideig, de ezalatt sem történt csendzavarás” – árulta el érdeklődésünkre Zlatica Antalová kerületi rendőrszóvivő.

„A rendőrség minden egyes bejelentést individuálisan vizsgál ki. Abban az esetben, ha a rendőrök szabálysértést észlelnek, a kijárási korlátozások megsértéséért 1000 euróig terjedő helyszíni bírságot róhatnak ki. Ha ez nem lehetséges, akkor a ügyet az illetékes járási hivatalhoz vagy regionális közegészségügyi hivatalhoz utalják” – tette hozzá

A kijárási korlátozások megsértését nem vizsgálta a rendőrség, mert a bejelentés szombatról vasárnapra virradó éjszaka 01.30-kor történt, miközben hajnali 1 és 5 között nincs érvényben kijárási korlátozás. Ez egy olyan kiskapu, ami könnyen kihasználható azok részéről, akik titkos házibulit szerveznek a járvány legsúlyosabb szakasza idején is.

Michal Deraj, a járási hivatal elöljárója ezzel kapcsolatban érdeklődésünkre elmondta, hogy ugyan hajnalban valóban nincs kijárási korlátozás, más szabály viszont érvényben van.

„Az alkotmányból kifolyólag a kijárási tilalom nem lehet korlátlan, 24 órás, érvényben van viszont a gyülekezési jog korlátozása, ami azt jelenti, hogy hat főnél többen nem tartózkodhatnak egy helyen, amennyiben nem egy háztartásból valók” – fejtette ki.

Arra a kérdésre nem kaptunk választ a rendőrszóvivőtől, hogy a cselekménynek ezt az aspektusát vizsgálták-e.

(SzT)