Titkos politikai szerelem: Dzurindára vágyik Fico!

2017. december 5. - 19:01 | Belföld

Robert Fico egy vallomással rukkolt elő a hétfői parlamenti felszólalásában, ahol a smeres belügyminiszter elleni bizalmatlansági indítványt tárgyalták a képviselők.

Titkos politikai szerelem: Dzurindára vágyik Fico!
Illusztrációs felvétel (tasr)

A kormányfő azt találta mondani, hogy neki hiányzik Mikuláš Dzurinda egykori miniszterelnök, és annak hűséges fegyvertársa, a korábbi pénzügyér Ivan Mikloš.”Mit meg nem adnék azért, hogy beágyazott politikai pártok képviselői üljenek a törvényhozásban, akik programokon alapuló, normális konfliktusokat vívnának velünk” - sóhajtott fel a Smer-SD vezetője a parlamenti felszólalásában.

Az SaS-ben, az OľaNO-ban és a Sme rodina nevezetű tömörülésben nem látja Fico saját kormányának alternatíváját. “Milyen választási lehetőséget kínálnak nekünk? Egy demokráciamentes SaS-t, vagy az OľaNO-t, amelyiknek tagjai egyszerre beférnek egy kisméretű liftbe és amelyiknek az élén egy elismert adócsaló áll. A harmadik pártot meg olyasvalaki vezeti, aki kábítószerrel való kereskedéssel gyanúsítható, meg azzal, hogy a maffiával állt kapcsolatban, illetve azzal is, hogy kiskorú lányokkal folytatott viszonyt. Ezek a pártok képezik az alternatívát” - szakadt ki a panaszáradat Ficóból.

Natália Blahová (SaS) próbálta védeni a mundér becsületét, de legalábbis a pártját. “Ez egy jogtalanságokra épülő ország, nem létezik itt jogérvényesítés, csicskáztatják az lakosságot. Távozzanak a feledés homályába, mind ahányan vannak és rögtön mindjárt! - üzente az ellenzéki képviselő az egész kormánykoalíciónak.

Robert Kaliňák sorsáról még nem döntöttek, erre majd csak akkor kerül sor, ha már minden képviselő elmondta a magáét a téma kapcsán. Minden arra vall, hogy ennek a programpontnak a képviselők hétfőn nem tudnak pontot tenni a végére.

tasr

Címkék: Fico, Kaliňák, Dzurinda