Titkos szabadulószobát rejt a 63-as út egyik benzinkútja. Ingyenes és még wc-je is van!

2019. március 22. - 01:04 | Régió

Szinte hihetetlen, hogy hírverést eddig még nem kapott, de van itt egy jelenséggel felérő, méltatlanul elhallgatott nevezetesség a Csallóközt hosszában átszelő 63-as út mentén. Egy álcázott árnyékszék: egy titkos szabadulószoba.

Titkos szabadulószobát rejt a 63-as út egyik benzinkútja. Ingyenes és még wc-je is van!
Fotó: Paraméter

Anélkül, hogy minden részletet végig vennénk, egy közérdekű bejelentéssel szolgálhatunk: ha valaki Nagymegyer irányból halad Komárom felé, és történetesen megáll könnyíteni magán az egyik benzinkút mosdójában, könnyen nehezített pályán találhatja magát. Extra jó tanács: ki itt belép, annak legyen feltöltve a netes mobilja. Ellenkező esetben simán a retyó rabjává válhat a külvilággal egyeztetni képtelen kuncsaft. Aki mindjárt a legelején nagyot nézhet, amikor a kúton a pultostól érdeklődik az illemhelyi lehetőségek iránt.

Na nem azért eshet le az álla, mert az amúgy hatalmas belterű főépület eleve kong az ürességtől, bár már ez sem annyira bizalomgerjesztő. Sokkal inkább amiatt, mert

a régiónkban normálisnak számító megkülönböztetett klotyókulcs helyett egy komplett kilincset nyomnak az ember a kezébe. Hogy annak segítségével látogassa meg a helyiséget, és hatoljon beljebb kívülről a jelzett célobjektumba.

Az utasnak így ténylegesen egy kilincs fogantyúja üti a markát, a belőle idétlenül hosszan kilógó kilincstengellyel együtt. Ez utóbbi szolgál arra, hogy az érintett a fémrudat beleillessze a megfelelő ajtó likába, és ennek segítségével elmozdítsa a zár nyelvét.

Miután a nyílászáró enged a húzóerőnek, nyitást követően rögvest számítani kell annak fürge visszacsapódásával. Szóval résen kell lenni, hogy az ember lehetőleg az egész “kilincskészlettel” együtt toppanjon be a célterületre. Ha ez sikerül, akkor bingó. Az esetben egy nyert helyzetről beszélünk. Akkor nem is létezik a szabadulós kihívás. De ha mégis kint marad a kilincs, vagy csupán annak fémrúdja, akkor “beszarik” a rendszer. Akkor kifelé már nincs kiút. Akkor börtönné válik a budi.

Mert a környék elhagyatott, szapora sorstárs nem sűrűn kopogtat az ajtón, és belülről zárt ajtót döngethet a toalett lúzer túsza.

Ilyenkor jön jól egy okostelefon, amelyik megsúgja a monoton vezetésben lankadt figyelmű vándornak, hol is tartózkodik, merre ez a vesztegzár, egyáltalán milyen benzinkúton kötött ki, és kikeresheti az adott hálózathoz tartozó olyan töltőállomás elérhetőségét, ahol hajlandóak felvenni a telefont. És akkor jöhet a szánalmasan szájbarágós rész, amikor hitelesen elő kell adni a fogollyá válás történetét egy másik településen szolgáló személyzetnek, hogy ez most tényleg egy segélykérés, egy csapdahelyzet, és ezt kéretik nem poénra venni. Azonnali beavatkozás szükséges!

Ha ez a felvonás sikerül, akkor kezdődik a türelemjáték: ki kell várni, mikor szólnak át a tetthelyre, hogy, haló, már megint bentrekedt nálatok valaki, nyissátok ki az idétlen vécé retkes bejárati ajtaját, hadd repüljön tovább a klozet hoppon maradt lakója.

Belekóstoltunk, és azt tapasztaltuk, működik a rendszer. A tárgyalt benzinkúthálózat komáromi kávézójának kirendeltségén megbízható emberek dolgoznak, és nem restek azonmód riasztani a Nagymegyer melletti "fiók" alkalmazottjait, kutassák át a rabulejtő slozit. Hátha van kapás.

Akinek ideje engedi az ilyen totojázós játékot, csak ajánlani tudjuk a létesítményt. Persze, ha eme írás túlságosan is meghozná a kedvet a látványosság kipróbálásához, és a tömött sorokban érkező érdeklődők egymásnak adnák a kilincset, vesztene a vonzerejéből az attrakció. Ez csak egyenként az igazi. Szóval a klotyós kelepcére áhítozó trónkövetelők csak várják ki a sorukat. Így nem maradnak dolgavégezetlenül.

(sárp)