Tizenhatodszor zajlik ezüstvasárnapi fürdőzés Dunaszerdahelyen

2019. december 14. - 10:21 | Sport

Ezüstvasárnap immár tizenhatodik alkalommal zajlik a dunaszerdahelyi Sportfanatic Polgári Társulás hagyományos adventi túlélőpróbája. A műsorban nincs változás. 

Tizenhatodszor zajlik ezüstvasárnapi fürdőzés Dunaszerdahelyen
Archív felvétel

A dunaszerdahelyi Thermálpark szomszédságában található Félúti-tónál a jeges úszások kedvelőinek merülésére, valamint a legedzettebbek 750 méteres úszására kerül sor. Az időjárási viszonyokra való tekintettel a szervezőknek idén sem kell léket vágniuk a tóban. Mondhatni: melegük lesz a jegesmedvéknek.

Ők egyébként Pozsonyból, Komáromból, Gútáról, Szencről érkeznek Csallóköz szívébe. A vendéglátók népes csapattal képviseltetik magukat a közönségvonzó rendezvényen. Köztük lesznek a felbári Pék fivérek, Dezső és Endre, akik korábban váltóban a La Manche csatornát is átúszták. Az alakulat legifjabb tagja, a tizenkét esztendős pódafai Sárkány Gyurika ugyancsak ott lesz a hűs habokban lubickolók között.

Az ünnepi köszöntőt követően eléneklik himnuszukat, majd csobbanva elmerülnek a tó vizében. A rendezvények történetében újdonságnak számít, hogy immár a revitalizált partszakasznál kerül sor a merülésre, melyen a szervezők teával, forralt borral, gulyással kedveskednek a nézőknek. Az adventi hangulatban zajló fürdőzés fél kettőkor kezdődik.

ái