Több diák életét vesztette, miután egy hűtőkocsi véletlenül közéjük hajtott

2024. április 3. - 08:50 | Külföld

Hat általános iskolás diák életét vesztette és tizennégyen megsérültek, amikor egy hűtőkocsi véletlenül közéjük hajtott kedden a dél-iraki Bászra kormányzóságban - közölte a bagdadi belügyminisztérium.

Több diák életét vesztette, miután egy hűtőkocsi véletlenül közéjük hajtott
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A tájékoztatás szerint a teherautó sofőrje elvesztette az irányítást járműve felett a fékrendszer meghibásodása miatt és a jármű al-Harta nevű település általános iskolájának diákjai közé hajtott, akik éppen az útszélen haladtak - közölték a helyi hatóságok és szemtanúk.

Egészségügyi források szerint a gyerekek közül többen válságos állapotban vannak súlyos fejsérülések miatt. Mohammed asz-Szudáni miniszterelnök - hivatalának közlése szerint - a szerencsétlenség haladéktalan kivizsgálását rendelte el.

Az INA iraki hírügynökség szerint a sofőrt őrizetbe vették. A kormányzóság területén három napos gyászt hirdettek.

Tavaly több mint hétezer közúti balesetet regisztráltak Irakban. Ezek túlnyomó többsége az utak rossz állapotára, a forgalomjelző táblák hiányára, illetve a közlekedésbiztonsági szabályok elhanyagolására voltak visszavezethetők az Emberi Jogok Iraki Főbizottsága nevű jogvédő szervezet szerint.


MTI

Címkék: hűtőkocsi, Irak, baleset