Több ezer euróval kopasztott meg egy nyugdíjast a paplanos házaló

Egy 78 éves férfit fosztott ki egy ismeretlen tettes Deménden (Lévai járás) - tájékoztatott Božena Bruchterová rendőrségi szóvivő.

Hétfőn egy férfi bepróbálkozott egy 78 éves nyugdíjas házánál, és mit ad isten, nyitva volt a kapu. Bement rajta, majd benyitott a házba is. Ott találta az idős férfit, akinek előadta, hogy csak most, csak ő hatalmas kedvezménnyel juthat paplanhoz, mindössze 150 euróért, az öreg  pedig sajnos bedőlt. Az egyik szekrényből elővett egy knyvet, abból pedig 150 eurót, majd a könyvet visszatette ugyanoda.

Ezután a pasas azzal puhídotta tovább a nyugdíjast, hogy az őt gondozó fia is jogosult erre a kedvezményre, majd mikor belement, valahogy sikerült rászednie, hogy ő menjen ki a kocsijához, és hozzon be egy másik paplant is számára. Néhány pillanattal később azonban utánament, a már megvásárolt paplannal, majd azt mondta neki, hogy ha mégse akarnak vásárolni, akkor nem kell, és visszaadta neki a 150 eurót.

Miután az idős férfi visszaballagott a házába, észrevette, hogy a könyv, amiben a pénzt tartotta, eltűnt. Odalett a megtakarított pénze, mintegy 3650 euró.

A rendőrség intenzív nyomozást indított a tettes ellen, de egyelőre nem sikerült kézre keríteni. Amennyiben elfogják, háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

(para)