Több fegyveres meghalt egy izraeli rakétatámadásban

2020. december 25. - 14:47 | Külföld

Legalább hat Irán-barát fegyveres meghalt egy közép-szíriai célpont elleni izraeli rakétatámadásban - közölte pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSHD).

A kiterjedt megfigyelő hálózattal rendelkező emigráns szervezet szerint a Hama tartományban péntek hajnalban végrehajtott izraeli támadás lerombolt több, az Irán-barát milicistákhoz tartozó raktárt és rakétagyártó műhelyt.

Előzőleg pénteken a SANA szíriai állami hírügynökség azt jelentette, hogy Izrael a szomszédos Libanonból rakétatámadást intézett a Hama tartománybeli Majszaf település térségében lévő célpont ellen.

A hírügynökség katonai forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy a szíriai légvédelem elfogta és megsemmisítette az ellenséges rakéták legtöbbjét. A SANA nem közölt részleteket sem veszteségekről, sem a támadás okozta károkról.

Izrael idén több mint harminc légitámadást hajtott végre szíriai célpontok ellen az OSDH szerint.

Az AP felidézte, hogy Maszjaf kiemelt katonai jelentőséggel bír Bassár el-Aszad szíriai elnök csapatai számára, hiszen a tudományos kutatóközpont és egy katonai akadémia mellett az Iránnal szövetséges milíciák is tevékenykednek a térségben.

Izrael már korábban elismerte, hogy több támadást is végrehajtott Szíriában a polgárháború 2011-es kitörése óta, mert stratégiai fenyegetést lát a damaszkuszi vezetéssel szövetséges Irán egyre erősödő befolyásában.

MTI