Több fontos ügyben is döntést hozott a somorjai képviselő-testület

2021. március 2. - 20:13 | Régió

Múlt héten tartotta idei első ülését a somorjai képviselő-testület.

Több fontos ügyben is döntést hozott a somorjai képviselő-testület
Fotó: Somorja Város - Facebook

Az ülés programján 15 napirendi pont szerepelt. Orosz Csaba polgármester megnyitója után a város főellenőre, Lelkes János foglalt állást Somorja 2021-2023-as tervezett költségvetéséhez. A főellenőr közölte, a költségvetés-tervezet kidolgozása a törvényi előírások figyelembevételével történt, s az önkormányzati feladatok ellátásán túl teret enged a fejlesztéseknek is, éppen ezért javasolta az elfogadását.

A város 2021-es költségvetése számol azzal, hogy idén a gazdasági élet visszatér a megszokott, a koronavírus-járvány előtti kerékvágásba, valamint azzal is, hogy a város oktatási, kulturális és egyéb intézményei és az egyesületek is teljes gőzzel fognak működni.

„A költségvetés számol az Ambrózia Idősotthon új pavilonja és a Korona átadásával és üzembe helyezésével, ugyanakkor olyan új, többéves projektek előtt is utat nyit, mint a Csölösztőt a Pomléval összekötő kerékpárút megépítése, a városi temető előtti terület revitalizációja, valamint sport- és szabadidőpark létesítése a Billa parkolója és a könyvtár közötti területen“ – olvasható a város oldalán. Az út- és járdaszakaszok felújítására 250 ezer eurót különítenek ebben az évben.

Orosz Csaba polgármester közösségi oldalán arról számolt be, hogy a város a testület döntése alapján 80 ezer eurót szabadít fel a Mély úti bérlakások tetőszerkezetének felújítására.

„Szándéknyilatkozatot fogadtak el kisebb telkek bérbeadásáról, s arról is, hogy a BALA PARK V. – VI. parkolói a város területén, közparkolóként lesznek kialakítva. Az egyezség értelmében a BALA Kft. saját költségére parkot és játszóteret épít a Platán lakótelepen” – közölte a polgármester.

A képviselő-testület döntött továbbá a város fenntartásában álló, valamint magán- és egyházi fenntartású, a város területén működő óvodák, oktatási intézmények és a művészeti alapiskola finanszírozásáról, emellett pedig városi tulajdonú ingatlan értékesítésére, ingatlanok cseréjére, bérbeadási és értékesítési szándékára vonatkozó javaslatokat vitattak meg.

A tervezetet a jelen lévő 17 képviselő egyhangúlag elfogadta.

„Úgy gondolom, kihívásokkal teli év áll előttünk, komoly beruházásokkal. Mindent megteszünk azért, hogy a tervezett projekteket megvalósítsuk” – húzta alá a polgármester.

Kapcsolódó cikk:
Új lelátó épül a somorja Pomléban, a második ligában való szerepléshez bővíteni kell a stadion kapacitását

(samorin.sk/fl)