Több gyerek életét vesztette Kanadában, amikor egy busz nekihajtott egy óvoda épületének (FOTÓ)

2023. február 8. - 21:22 | Külföld

Két gyermek életét vesztette, hat másik pedig megsérült szerdán reggel a kanadai Montréal Laval nevű elővárosban, amikor egy autóbusz nekihajtott az óvoda épületének - közölte a kanadai rendőrség szóvivője.

Több gyerek életét vesztette Kanadában, amikor egy busz nekihajtott egy óvoda épületének (FOTÓ)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Pierre Brochet lavali rendőrfőnök az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a sofőr szándékosan hajtott neki az épületnek, de az indítékot még nem tudják. A büntetlen előéletű férfit kikérdezi a rendőrség.

Az 51 éves buszsofőrt gondatlan vezetés és emberölés vádjával őrizetbe vették. A sérült gyerekeket kórházba szállították, de egyikük sincs életveszélyes állapotban. Többen közülük a jármű alá szorultak, onnan mentették ki őket.

Stéphane Boyer lavali polgármester szerint a férfi tíz éve az önkormányzati tömegközlekedési vállalat alkalmazottja, és nem volt eddig balesete.

"Van egy olyan elmélet, hogy ez egy szándékos cselekedet volt, de ezt még a vizsgálatnak meg kell erősítenie"

- mondta korábban Boyer.

Szemtanúk beszámolói szerint a sofőrt három szülőnek sikerült legyűrnie, miután kiszállt a buszból, ledobta a ruháit és ordibálni kezdett.

Az áldozatok életkorát nem tették közzé, de a helyi sajtó tudomása szerint mintegy nyolcvan - ötévesnél fiatalabb - gyerek jár az intézménybe.

Justin Trudeau miniszterelnök és Francois Legault, Québec tartományi kormányának vezetője részvétét fejezte ki a történtek miatt.

(MTI)
Laval nagyjából 30 kilométerre északnyugatra van Montréaltól, Kanada legnépesebb tartományában, Québecben.

Címkék: Kanada, halottak