Több havi mélyponton az új koronavírusos esetek száma az ausztráliai Victoria államban

2020. szeptember 14. - 10:32 | Külföld

Az elmúlt közel három hónap legalacsonyabb szintjére csökkent az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma a dél-ausztráliai Victoria államban, amely a második járványhullám epicentrumának számít az országban - közölték hétfőn a hatóságok.

Több havi mélyponton az új koronavírusos esetek száma az ausztráliai Victoria államban
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Az illetékesek 35 új Covid-19 fertőzöttet és hét halálesetet jelentettek Victoriában, miközben részlegesen enyhítették a szövetségi állam székhelyén, Melbourne-ben érvényben lévő szigorú kijárási tilalmat.

Ausztrália második legnagyobb városában augusztus elején vezettek be szigorú korlátozásokat, miután Victoria államban egyetlen nap alatt több mint 700 új esetet regisztráltak.

Az enyhítés értelmében a metropolis ötmillió lakosa hétfőtől napi két órát tölthet a szabadban testmozgással, duplájára emelve az eredeti kijárási tilalomban erre megszabott időt. Az éjszakai kijárási tilalom idejét ugyanakkor rövidebbre szabták Melbourne-ben.

A járvány kezdete óta Ausztráliában 27 ezren fertőződtek meg a Covid-19 betegség kórokozójával, a SARS-CoV-2 vírussal, s közülük 817-en haltak bele a betegségbe.

(MTI)