Több helyen is korlátozzák a forgalmat a sztrájkoló fuvarozók, már Medvén is elállták az utat

2020. január 10. - 10:41 | Régió

Az ország több pontján is korlátozzák a forgalmat a fuvarozók pénteken – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő.

Több helyen is korlátozzák a forgalmat a sztrájkoló fuvarozók, már Medvén is elállták az utat
Fotó: Nagyszombati Kerületi Útinform (Facebook)

A fuvarozók előzetes tájékoztatása szerint 8-tól 20 óráig tart a blokád a határátkelőkön és Trstenán, Kassán, Ipolyságon, Medvén, Komáromban, Rózsahegyen, Zsolnán, Vágbesztercén (Považská Bystrica) valamint Slovenské Ďarmotyn. Bárdyová elmondta, miután érvénybe lép a blokád, csak a mentőegységeket engedik át.

„A teherfuvarozók sztrájkja miatt a hétvégén is blokádokkal kell számolni” - tette hozzá Bárdyová, és arra kérte a sofőröket, hogy körültekintően vezessenek. A rendőrség folyamatosan tájékoztat a forgalomkorlátozásokról a közösségi hálón.

Délután 1 óra után a medvei határátkelőnél is felállt a kamionos blokád, az utat a pénzváltónál állták el. A rendőrség tájékoztatása szerint az autóbuszokat, valamint a romlékony árut és állatokat szállító teherautókat átengedik. A személyautók a hídnál lévő fel-, illetve lehajtót használhatják. A szlovákiai és a magyar rendőrök a helyszínen vannak, ügyelnek a biztonságra, a forgalmat elterelik.

A komáromi határátkelőnél viszont nyugodt a helyzet, továbbra is zavartalan a forgalom mind a személykocsik, mind a tehergépjárművek számára.


Olvasói felvételek

Az ipolysági határátkelőn pénteken is bénítják a teherforgalmat a fuvarozók, a személyautók és a mentőegységek számára továbbra is átjárható.

A rendőrség a közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy a fuvarozók korlátozzák a teherforgalmat a Kúty-Brodské cseh-szlovák határszakaszon is. Pénteken is blokád alatt áll a pozsonyi Rožňavská utca, a tüntetés szervezői délelőtt 10 órakor teljes szélességben lezárták a város felé vezető utat, déli 12 órakor azonban már egy sáv járható volt.


TASR/para