Több helyen is megemlékeztek a pozsonyi tragédia áldozatairól (+KÉPGALÉRIA)

2022. október 5. - 08:33 | Régió

Kedd este Pozsonyban több helyen is megemlékeztek a vasárnapi (október 2-i) tragikus közlekedési baleset öt áldozatáról. 

Több helyen is megemlékeztek a pozsonyi tragédia áldozatairól (+KÉPGALÉRIA)
A képekért kattints!

A Mlynská dolinai kollégiumkomplexum diákjai este nyolc után egyperces néma csenddel tisztelegtek a Comenius Egyetemen és a Szlovák Műszaki Egyetemen az elhunyt évfolyamtársaik emléke előtt. A „diákváros” több termében a diákok lekapcsolták a villanyt, telefonnal vagy zseblámpával világították meg az ablakokat, erkélyeket.

Kora este felvonulást is tartottak a városban a tragikus baleset áldozatainak emlékére. A megemlékezés a Szlovák Kormányhivatal előtt kezdődött, majd a menet a tragikus baleset helyszínére, a Zoch utcai buszmegállóba vonult át.

Mint ismert, vasárnap este 22.15-kor egy személykocsi belerohant a Zoch utcai buszmegállóba, ahol akkor éppen többen várakoztak. Négy személy életét vesztette, hatan megsérültek, közülük három személyt kritikus állapotban szállítottak kórházba. Hétfőn délelőtt az ötödik áldozat is elhunyt. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette.


(TASR/para)