Több iskola is fenyegető üzenetet kapott – az ismeretlen személy 10 milliót követel, különben annyi embert öl meg, amennyit csak bír

2023. december 5. - 14:09 | Régió

Kedden váratlanul hazaküldték a gyerekeket az egyik pozsonyi iskolából, miután az intézmény fenyegető üzenetet kapott.

Több iskola is fenyegető üzenetet kapott – az ismeretlen személy 10 milliót követel, különben annyi embert öl meg, amennyit csak bír
Illusztráció (Fotó: TASR)

A Pozsony-Ligetfalun lévő Albert Einstein Gimnázium igazgatónője üzenetben értesítette a szülőket és a diákokat, miszerint keddre igazgatói szabadnapot rendeltek el, mivel egy e-mailt kapott az intézmény, amelyben ismeretlen személy lövöldözéssel, illetve robbantással fenyegetőzött.

Sok diákhoz nem jutott el az igazgatónő üzenete, így elindultak reggel iskolába, ám a kapuknál visszafordították őket a rendőrök.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A TV Noviny szerint átkutatták az iskola egész területét, beleértve a sportpályát, és a környező épületeket.

A TV Noviny úgy tudja, az e-mailben azzal fenyegetőzött az ismeretlen személy, hogy ha nem kap 10 millió eurót kriptovalutában, akkor december 6-án, szerdán megtámadja az iskolát, és megöl annyi embert, amennyit csak bír. Arról is írt, hogy több gépfegyvere is van, valamint készített egy bombát, amit már elhelyezett az iskola épületében, és bármikor felrobbanthatja.

Pozsony Megye Önkormányzata azt javasolja a megye iskoláinak, hogy szerdán távoktatásként történjen az oktatás a megyében. Az ügy érdekessége, hogy több iskola is kapott ilyen üzenetet – Juraj Droba elnök szerint két pozsonyi, valamint egy szenci iskola járt hasonlóan.


(tvnoviny.sk/para)