Több katonát vezényeltek ki az illegális migráció miatt a Rimaszombati járásba

2023. szeptember 27. - 14:54 | Régió

Több katonát vezényelt ki a hadsereg az illegális migráció miatt a Rimaszombati járásba – tájékoztatta szerdán a TASR hírügynökséget Petra Kováčiková, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője. Tajti (Tachty) község és a környező települések vezetése a múlt héten kérte a katonák létszámának növelését.

„A múlt héten előzetesen megvitattuk a létszám növelésének lehetőségét, és mától minden nap ötven katona teljesít szolgálatot a határtérségben a Rimaszombati Kerületi Rendőrkapitányság munkáját segítve" - mondta Kováčiková, és hozzátette, a katonák teljes létszámát az előző héthez képest tíz fővel növelték.

Csütörtökön összeült a válságstáb Rimaszombatban, az ülésen részt vettek az önkormányzatok, az államigazgatás és a rendőrség képviselői is. A megbeszélés témája a Tajti-Cered határátkelőnél tapasztalható migrációs helyzet volt. A határ menti települések önkormányzatai a járőröző katonák számának növelését kérték, hogy korlátozni tudják a falvakban a migránsok mozgását, mert a polgármesterek elmondták, hogy a lakosok aggódnak emiatt.

(TASR)


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: