Több mint 100 embert vettek őrizetbe a pozsonyi szurkolói verekedés után, Saková dühöng

2019. július 11. - 09:46 | Régió

Több mint 100 rendőrt vetettek be szerdán este, miután lengyel és bolgár futballszurkolók csaptak össze Pozsony óvárosában.

Több mint 100 embert vettek őrizetbe a pozsonyi szurkolói verekedés után, Saková dühöng
Fotók: TASR - további képekért kattints!

A rendőrség legfrissebb információi szerint 107 embert – 51 bolgárt, 41 lengyelt és 15 hollandot – vettek őrizetbe, közülük 56 személyt gyanúsítottak meg garázdasággal.

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány szerint annak ellenére, hogy a két tábor véletlenül találkozott össze, a rendőrök gyorsan és professzionálisan reagáltak a helyzetre.

„Annak ellenére, hogy a rendőrség fel volt készülve a Slovan Bratislava és a lengyel csapat szurkolói közti lehetséges rendbontásra, a Ventúr utcában véletlenül összetalálkoztak a bolgár és lengyel drukkerek, amely végül tettlegességig fajult“

– nyilatkozta Lucia Mihalíková rendőrségi szóvivő.

Az összetűzés során 17 személy sérült meg, közülük kilencet kórházba kellett szállítani.

A rendőrség rendelkezett olyan információkkal, miszerint a Slovan – Sutjeska Niksic mérkőzésen az Ajax Amsterdam huligánjai is részt vesznek. Éppen ezért a futballstadion és a belváros környező részén is megemelték a biztonsági intézkedéseket.

A rendbontás helyszíne kész háborús övezetté vált, a két tábor székekkel és asztalokkal dobálta egymást. A rendőrök aztán egy időre lezárták az Óváros nagy részét.

Denisa Saková belügyminiszter a közösségi oldalán reagált a történtekre. „Elítélek olyan viselkedést, amelynek semmi köze sincs a sporthoz, és szerintem a civilizált közösségben sincs ennek helye“ – jelentette ki a belügyminiszter.

Mint ismert, a Cracovia Krakow Dunaszerdahelyen, a Levski Sofia pedig Rózsahegyen lép pályára csütörtökön az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában.


TASR/noviny.sk/para