Több mint 100-an kísérték utolsó útjára Romant, apja nem fogta vissza magát

2023. november 27. - 08:14 | Régió

Családja, hozzátartozói és ismerősei kísérték utolsó útjára a 15 éves Romant, aki hétfőn a tanítás szünetében felmászott a parchovany-i (Tőketerebesi járás) alapiskola tetejére, majd leugrott onnan.

Több mint 100-an kísérték utolsó útjára Romant, apja nem fogta vissza magát
Roman

Utolsó útjára elkísérték osztálytársai is. Roman tehetséges diák volt, nagy tervei voltak. Érdekelték a számítógépek és az angol nyelv. Épp középiskolát tervezett választani, de a modellkedésen is gondolkodott. Az egy héttel ezelőtti tragédia azonban mindent megváltoztatott.

A papi búcsúztatás mellett beszédet mondott Roman édesapja is, ő pedig miután megköszönte a résztvevőknek, hogy eljöttek, nem fogta vissza magát. "Apaként le sem tudom írni azt a fájdalmat, amit átélünk. Talán azért, mert a társadalmunk szemet hunyt minden felett és egy erőszakos társadalommá válik" - üzente.

Hozzátette, hatalmas kegyetlenség, hogy a szülőnek kell temetni gyermekét. "Annak az embernek, akinek a legnagyobb felelőssége ebben, magába kellene szállnia, és megkérdeznie a lelkiismeretétől, miért mondta azt neki, hogy ugorjon, és nem azt, hogy jöjjön le. Ez az a kérdés, ami mindannyiunkat kínoz" - mondta.

Emlékeztetett, minden szülő úgy engedi el az iskolába a gyermekét, hogy onnan haza is várja. "Sajnos nekünk ez nem adatott meg. Éppen ezért mindenki figyelmét felhívom, főleg azokét, akiknek hatalmuk van, hogy ezt állítsák le. A zaklatás sem az iskolában, sem máshol nem elfogadható. Azt, ami történt, a fiunk nem érdemelte meg. Romanko, az angyalok daloljanak neked" - fogalmazott az édesapa.

  • Zaklatás áldozata volt az a 15 éves fiú, aki hétfőn leugrott egy alapiskola tetejéről a tőketerebesi járásbeli Parchovany községben. Roman a tanítási órák közti szünetben ment fel az alapiskola tetőrészére.
  • A tragédia előtt Roman édesanyja is a helyszínre jött, aki próbálta lebeszélni fiát az ugrásról. Az anya szerint a fiú egész végig a tető szélén állt, majd az egyik pillanatban széttárta karjait és leugrott. A gyereket súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ott viszont végül elhunyt.
  • Édesapja feljelentést tett a rendőrségen, és követeli az iskola igazgatójának menesztését. A 47 éves apa szerint nyílt titoknak számít, hogy bizonyos diákokat zaklatnak az iskolában, és erről állítása szerint az igazgató is tud.
  • A férfi azt állítja, fiát lányok zaklatták az iskolában, gúnyolták a haja, az öltözködése, sőt, még az iskolai felszerelése miatt is. Az apa szerint Roman pszichológushoz járt és gyógyszereket is szedett, elismerte, hogy depresszióval küzdött.
  • Édesapja engedélyével közzétették azt a videofelvételt is, amit osztálytársai készítettek Romanról közvetlenül azelőtt, hogy leugrott volna. Ezen látni, ahogy a fiú a tetőn tartózkodott, a gyerekek pedig olyanokat kiabáltak neki, hogy „Roman, gyere le, te f*sz!”, vagy „Roman, ugorj!”. A felvétel a Nový Čas riportjában tekinthető meg.
  • A rendőrség büntetőeljárást kezdeményezett, konkrét gyanúsítottjuk viszont egyelőre nincs.

(Nový Čas)