Több mint 140 ember lett rosszul a hétvégén a hőség miatt

2020. augusztus 3. - 17:27 | Belföld

149 embert láttak el a mentők a hétvégén, ennyien lettek rosszul a hőség miatt. Szombaton (augusztus 1.) 71, vasárnap (augusztus 2.) 78 alkalommal vonultak ki – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Alena Krčová, a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője.

Több mint 140 ember lett rosszul a hétvégén a hőség miatt
Illusztrációs felvétel (TASR)

Szombaton Besztercebánya megyében lettek rosszul a legtöbben, 11 esethez vonultak ki. Hat esetet jelentettek Nagyszombat megyéből, tízet Kassa és tízet Trencsén megyéből. Nyitra és Pozsony megyében kilencen lettek rosszul a hőségben, nyolc esetet regisztráltak Eperjes és Zsolna megyében is.

Vasárnap Eperjes megyében volt a legtöbb dolguk a mentőknek, ahol 22 alkalommal vonultak ki. 11 páciensen segítettek Nagyszombat megyében, tízen Nyitra és tízen Kassa megyében. Nyolcszor avatkoztak be Trencsén, hétszer Zsolna megyében. A legkevesebb esetet, ötöt-ötöt, Pozsony és Besztercebánya megyéből jelentették.

A TASR hírügynökséghez eljuttatott adatokból kiderül, hogy pénteken (július 31.) a mentők 77 rosszullétet regisztráltak, a legtöbbet, 15-öt Kassa megyében.

TASR