Több mint 150 helyre vonultak ki a tűzoltók a karácsonyi ünnepek alatt

2022. december 27. - 20:11 | Belföld

Összesen 152 helyre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a karácsonyi ünnepek három napja alatt. Kevesebb hívás érkezett az ünnepek alatt, mint egy szokásos ügyeleti napon – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Katarína Križanová, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivője.

Több mint 150 helyre vonultak ki a tűzoltók a karácsonyi ünnepek alatt
Illusztrációs felvétel (TASR)

Szenteste 56 riasztás érkezett. „A legtöbb (25) esetben műszaki beavatkozásra volt szükség, 11 alkalommal közlekedési balesethez vonultak ki a tűzoltók" - mondta a szóvivő. Tűzeset miatt 15 helyre vonultak ki, egyéb, például környezetvédelmi probléma miatt ötször avatkoztak be.

Karácsony első napján 53 alkalommal vonultak ki. „20 tűzesetnél volt szükség a tűzoltók segítségére, 18 alkalommal műszaki problémák miatt, 13 alkalommal pedig közlekedési balesetnél avatkoztak be, két alkalommal környezetvédelmi problémát kellett megoldaniuk" - tette hozzá Križanová.

Karácsony másnapján már csak 43 riasztás érkezett. „18 technikai probléma adódott és hét közlekedési baleset történt, 15 alkalommal tűzesetnél volt szükség a tűzoltóság segítségére, háromszor pedig környezetvédelmi probléma miatt vonultak ki" – közölte a szóvivő.

TASR