Több mint 2 ezer euróval rövidítették meg a csalók az idős asszonyt

2017. március 16. - 15:20 | Régió

Újabb jóhiszemű idős asszonytól loptak pénzt, most az érsekújvári járásbeli Tardoskedden (Tvrdošovce) történt bűntény. A nyugdíjas hölgyet még február végén kereste fel két ismeretlen személy a házában. 

Azzal az indokkal jutottak be, hogy ajándékokat osztogatnak idős embereknek – tájékoztatta a Paramétert Božena Bruchterová Nyitra megye rendőrszóvivője.

A 76 éves asszony először elutasította a magyarul beszélő férfit és nőt, s azt mondta nekik, nincs szüksége semmilyen ajándékra. Láthatóan elfogadták, hogy elutasítják őket, ám ezután egy pohár vizet kértek, s megkérdezték, ne használhatják-e a melléhelyiséget. Ezután Zuzana asszpny beengedte őket a házna, s megmutatta nekik, merre kell menniük.Míg a férfi a fölszinten található vécében tartózkodott, a nő kihasználta ezt és felment az emeltre. Ezidő alatt az asszony vizet engedett nekik, amit a „vendég“ megivott, s odakiáltott a nőnek, hogy akkor ő is megy-e vécére. Kis idő után a páros elhagyta a házat. Távozásuk után semmi sem utaét arra, hogy valamit elvittek volna, azonban délutén a nyugdíjas hölgy észrevette, hogy a bárszekrényből eltűnt 2150 euró a betétkönyvekkel együtt. Ekkor rájött arra, hogy „vendégei“ tették ezt.

A helyszínen házkutatást tartottak, ahol találtak elegendő nyomot. Az érsekújvári rendőrség nyomozónője büntetőeljárást indított lopás és magánlaksértés ügyében. Az elkövetőket 3 évtől 10 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.

A rendőrség immár sokadszorra arra kéri az embereket, hogy ne engedjenek be a házukba, lakásukba idegen személyeket, mert a legtöbb esetben csalókról van szó.

-para-