Több mint 700 eurót és számos ajándékot kapott a dunaszerdahelyi Szivárvány Fejlesztő Központ

2021. június 25. - 18:01 | Régió

A dunaszerdahelyi Elephant Diamonds luxus ékszerüzlet nemrégiben jótékonysági licitet indított a dunaszerdahelyi Szivárvány Fejlesztő Központ támogatása céljából. A licit véget ért, az összegyűlt összeget pedig már át is adták a központ vezetőinek.

Több mint 700 eurót és számos ajándékot kapott a dunaszerdahelyi Szivárvány Fejlesztő Központ
Az Elephant Diamonds felvételei - Továbbiakért kattints!

Az Elephant Diamonds egy újonnan megnyílt luxus ékszerüzlet Dunaszerdahelyen, amely exkluzív ékszerek értékesítését és egyedi műremekek gyártását kínálja az ügyfeleinek. Az ékszerüzlet árverést indított. Az aukció tárgya egy gyönyörű, 2 245 euró értékű gyémántgyűrű. Az árverés 30 napig tartott, a kikiáltási összeg 100 euró volt.

Az aukció végére 707 euróért kelt el a gyűrű. Ezt az összeget maradéktalanul odaajándékozták a fejlesztő központnak. Ezen túl számos játékkal lepték meg a központot, amelyekkel az oda járó gyermekek majd kedvükre játszhatnak. Az ajándék része volt továbbá egy televízió is, amit a kicsik szintén nagy örömmel fogadtak.

„Értesültünk róla, hogy a járványhelyzet a Szivárvány Központ életét is megnehezítette, ezért arra gondoltunk, megpróbálunk némi segítséget nyújtani a számukra. Kitaláltuk, hogy meghirdetünk egy aukciót, ami azt hiszem, jó ötlet volt, hiszen a végére szép összeget sikerült összegyűjtenünk” – fejtette ki Gódány Zsolt, az Elephant Diamonds ékszerüzlet képviselője.

A Szivárvány Fejlesztő Központot az Életfa Polgári Társulás hozta létre azzal a céllal, hogy elérhetővé tegye a családoknak és gyermekeiknek a különféle fejlesztéseket a Csallóközben. Elsősorban tanulási zavarral, hiperaktivitással, autizmussal, megkésett beszédfejlődéssel fordulnak hozzájuk segítségért.

„Nagyon örültünk, amikor felhívtak bennünket, és megkérdezték, mit szólnánk egy ilyen támogatáshoz. Sokak szorulnak segítségre, így igazán megtisztelő volt a számunkra, hogy ránk esett a választásuk” – húzta alá Pócs Zsuzsanna, a Szivárvány Fejlesztő Központ szakembere, az Életfa Polgári Társulás elnöke, aki továbbá azt is elmondta, a legnagyobb problémának manapság azt látja, hogy elfelejtjük, hogy emberek vagyunk, ezért a megfelelő fejlődéshez elengedhetetlen a mozgás. „Az elektronikai eszközök teljesen átvették az uralmat. Nagyon haragszom a mindenféle kütyükre. Rengeteg a függő gyermek. Márpedig, egy kütyüktől függő gyereket olyan leszoktatni erről, mint az alkoholistát az alkoholról. Egy gyermeknek sem kívánom ezt. Ez a legnagyobb harcunk a mai világgal szemben” – folytatta.

Pócs Zsuzsanna mondandóját azzal zárta, hogy az Elephant Diamonds ékszerüzlettől kapott adomány nagy segítség a számukra, mivel a koronavírus-járvány teljesen lenullázta a számlájukat.

„Dunaszerdahely városa és több szülő az adója két százalékával mindig támogat bennünket, viszont más segítségünk nem igen van. Ezért óriási örömet szereztek most nekünk.”

Az aukció keretén belül a licitálók is nyerhettek. Az aukciót megosztók között ugyanis egy 603 euró értékű karkötőt sorsoltak ki, melyet a szerencsés nyertes már meg is kapott.

(SzC)