Több mint egy éve áll a komáromi ház előtt egy Opel, és ez nem az első "parkolója"

2019. december 8. - 13:09 | Régió

A komáromi városi rendőröknek a közösségi hálón keresztül sikerült megtalálniuk egy zöld Opel tulajdonosát, aki több mint egyéve parkolta le az egyik városrészben egy ház elé az egyébként műszaki vizsgával már nem rendelkező kocsiját.

Több mint egy éve áll a komáromi ház előtt egy Opel, és ez nem az első "parkolója"
Fotó: Joj TV

A Joj TV számolt be Hegedűs Peter esetéről, aki egy hónappal ezelőtt vásárolt egy házat Komáromban, de egy nem kívánt ajándék is fogadta előtte. Egy zöld Opel parkolt ugyanis ott, és mint azt kiderítette, már több mint egy éve.

Peter szavai szerint a szomszédok azt tanácsolták neki, hogy szabaduljon meg tőle, csakhogy ez nem olyan egyszerű. Kihívta az állami rendőröket, de nem tudták megtalálni a kocsi tulaját. A műszaki és emissziós vizsgája már két éve lejárt.

Végül a városi rendőröknek sikerült ráakadniuk a tulajra a közösségi hálón keresztül, aki pedig azt ígérte, elviszi onnan a kocsit. Tóth Alexander, a városi rendőrség parancsnoka elárulta, hogy az ügy átkerül innen a járási hivatal közlekedésügyi főosztályára, majd onnan vissza a városi hivatalhoz, amely aztán bírságot szabhat ki rá.

A városi rendőrök nyilvántartást vezetnek Komáromban az ehhez hasonló roncsokról, és így derült ki, hogy ugyanezzel a kocsival már az egyik lakótelepen is probléma volt másfél évvel ezelőtt.

Ha a közlekedésügyi osztályon az autót ronccsá nyilvánítják, akkor a roncstelepen köthet ki, csakhogy ahhoz is szükség van a tulajdonosra. Tóth szerint az autót ki kellene jelenteni a nyilvántartásból, csakhogy az ilyen roncsok tulajdonosai erre gyakorta lusták.

(Joj TV)

Címkék: roncsautó, Komárom