Több mint egymillió embert teszteltek le szombaton, Matovič elégedett az eredménnyel

2021. január 24. - 11:09 | Belföld

Igor Matovič kormányfő, Roman Mikulec belügyminiszter és Marek Krajčí egészségügyi miniszter vasárnap délelőtt tájékoztatott az országos szűrőtesztelés szombati eredményéről.

Több mint egymillió embert teszteltek le szombaton, Matovič elégedett az eredménnyel
Fotó: TASR

A nap folyamán 1 303 949 antigéntesztet végeztek el a mintavételi pontokon, és összesen 9979 fertőzött személyt szűrtek, ami 0,77 százalékos pozitivitásnak felel meg. Igor Matovič elégedett az eredménnyel, és hozzátette, hétfő óta megközelítőleg 1,8 millió embert teszteltek le. A kormányfő meglepőnek nevezte, hogy szombaton a Nagyrőcei járásban volt a legmagasabb a pozitivitási arány, azt viszont nem árulta el, hogy pontosan hány százalék volt.

Marek Krajčí tájékoztatása szerint jövő héten a legrosszabb eredménnyel rendelkező járásokban megismétlik a tesztelést. Szombaton ugyan csak a letesztelt emberek 0,77 százaléka volt fertőzött, viszont az egészségügyi miniszter szerint a szűrőtesztelés kilenc napját figyelembe véve az arány akár az 1 százalékot is meghaladhatja – hétközben ugyanis jóval több fertőzött személyt szűrtek ki, mint a hétvége első napján.

Roman Mikulec belügyminiszter elmondta, a nap folyamán 3791 mintavételi ponton végeztek tesztelést, a folyamat zökkenőmentesen zajlott.

TASR/para