Több mint egymillió euró támogatást kap Vágsellye az uszoda felújítására

2020. február 19. - 20:23 | Régió

1 075 000 euró támogatást kap az uszoda tetejének megjavítására Vágsellye. Dajana Hanesová, a városi hivatal munkatársa elmondta, a kormány szerdán hagyta jóvá a támogatást. A feltétel az volt, hogy az uszoda a város tulajdonában legyen.

Hanesová elmondta, elengedhetetlen volt az állami segítség. „Egyébként nagyon megterhelné ez a beruházás a városi költségvetést. A város hónapok óta harcol, hogy az uszoda megmaradhasson. A komplexum bezárása, 2019. április 8. óta számos alkalommal találkozott a város vezetése az állami hatóságok képviselőivel” - mondta Hanesová.

A városháza még decemberben elkészítette a projektdokumentációt, amely az eredeti tetőszerkezet lebontásával, az új acélszerkezet leszállításával és beszerelésével számol. „A beruházás értéke megegyezik a támogatás összegével. Ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk az uszoda újbóli megnyitásához” – tette hozzá Hanesová.

A város szeretné mielőbb megnyitni az uszodát. „Ez az egyike az országban található hat uszodának, amelyben 50 méteres úszómedence van. Évente közel 46 ezren látogatták, köztük körülbelül 5000 óvodás és iskolás. Ezen felül évente mintegy 8300 látogató vette igénybe az uszoda egyéb szolgáltatásait” - tájékoztatott Hanesová.


(TASR)

Címkék: uszoda, Vágsellye