Több mint féléve szökésben a pozsonyeperjesi Molnár József

2019. november 1. - 14:20 | Régió

A 2015 februárjában nagyudvarnokban történt brutális vasrudas támadás elkövetőjét egyelőre nem sikerült rácsok mögé juttatni.

A napokban a Pátranie.sk weboldalra, majd az Občianska Stráž Slovenskej Republiky (Országos Polgárőrség) Facebook-oldalára is felkerült a fényképe a 35 éves pozsonyeperjesi fiatalembernek. Közlik azt is, hogy aki látta őt, vagy tudja, merre lehet, jelentkezzen a legközelebbi rendőrörsön, vagy a 158-as segélyhívón, esetleg vegye fel a kapcsolatot a polgárőrökkel a 0919 191 270-es telefonszámon.

Molnár József a bíróság jogerős ítélete szerint 2015. február 17-én hajnali fél egy után nagyudvarnoki héza előtt támadta meg a munkahelyéről hazaérkező B. Jánost. Egy vasrúddal ütötte meg több helyen, többek között a fején is, B. Jánosnak azonban a dulakodás közben sikerült lerántania az arcát takaró maszkot.

Molnár végig tagadta bűnösségét, a tárgyalás során pedig egy nagyudvarnoki személy, N. Sz. biztosított számára alibit. A bíróságon eskü alatt vallotta, hogy a feltételezett elkövető nála volt – egyébként szintén Nagyudvarnokban, azon a bizonyos hétfő éjszakán, és éppen filmeztek.

Hosszú bírósági huzavona után, 2016 novemberében született meg az első fokú ítélet, mely szerint Molnár Józsefet bűnösnek találták súlyos testi sértés vádjában. Az ítélet a kiszabható büntetés (4-10 év) alsó határa alatti, három év felfüggesztett szabadságvesztés volt, négy év próbaidővel. A bíróság távoltartási végzést is kiadott, Molnár nem mehet 5 méternél közelebb B. Jánoshoz. Mind a vádlott, mind az ügyészség fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen.

Ezt követően a Nagyszombati Kerületi Bíróság 2017 szeptemberében eltörölte az első fokú ítéletet, és elrendelte az első fokú tárgyalás megismétlését. Mivel ezt követően az újabb tárgyalást csak február elejére írta ki a bíróság, januárban a sértett családja, hozzátartozói és további személyek figyelemfelkeltő csendes tüntetés céljából vonultak ki transzparenseikkel a járásbíróság épülete elé, és igazságos döntést követeltek, valamint azt, hogy ne húzzák már az időt.

2018 júniusában született meg az újabb első fokú ítélet. A bíró a korábbi felfüggesztett börtönbüntetést letöltendőre módosította, a kiszabható büntetési tarifa alsó határán.

Molnár Józsefnek négy évet kellene egy minimális szigorítású büntetés-végrehajtási intézetben letöltenie.

A tavalyi ítélet még nem volt jogerős, a vádlott ügyvédje pedig fellebbezést nyújtott be ellene, a kerületi döntés azonban ismét csak váratott magára.

Végül idén áprilisban született meg a jogerős ítélet, miután a Nagyszombati Kerületi Bíróság elutasította a fellebbezést, annak megalapozatlanságára hivatkozva.

Itt az összes cikkünk a témában.

(SzT)