Több mint két és fél ezreléket fújt az óvónő, alig állt a lábán, miközben a gyerekekkel sétált az udvaron

2021. október 23. - 17:16 | Régió

Több mint két és fél ezreléket mutatott egy óvonő alkoholtesztje Partizánske városában. Az igazgatónő vette észre, hogy valami nincs rendben, amikor a nő az udvaron sétált a gyerekekkel. Azonnal elbocsájtotta.

Több mint két és fél ezreléket fújt az óvónő, alig állt a lábán, miközben a gyerekekkel sétált az udvaron
Illusztrációs felvétel (Pexels)

„Éreztem, amikor odamentem hozzá, bár volt rajta arcmaszk, hogy valami nincs rendben. Aztán megszólalt, és tudtam, hogy jók a sejtéseim” – mondta a helyi óvoda igazgatója, Mária Gendierová. Az igazgatónő szerint az óvónő furcsán viselkedett, ezért úgy döntött, megfújatja.

„A járásán láttam, hogy ez nem egészségügyi probléma, hanem az alkohol teszi”

– mondta Gendierová. „Az igazgatónő felhívta a biztonsági technikust, neki azonban nem volt hajlandó elvégezni az alkoholtesztet, ezután jött az állami rendőrség” – mondta Jozef Božik, Partizánske polgármestere.

Az 54 éves óvónő a rendőrség előtt sem volt hajlandó fújni. Két óra elteltével tudták csak meggyőzni. Az eredmény mindenkit megdöbbentett.

„Először 2,71 ezreléket fújt, másodszor pedig 2,33-at”

– tette hozzá Gendierová. „Nem lehetséges, hogy a gyermekekkel dolgozó személy alkoholos befolyásoltság alatt legyen” – mondta Božik.

„A rendőrség vádat emelt a nő ellen” – mondta Katarína Kuzmová rendőrségi szóvivő. A szemtanúk szerint alig állt meg a lábán, amikor sétált a gyerekekkel az udvaron. Az igazgatónő gyors beavatkozásának köszönhetően senkinek nem esett baja. „Ez az, amit el sem akarok képzelni, szerencsére nem történt semmi a gyerekekkel” – tette hozzá Gendierová. A város azonnal közbelépett és az óvónőt elbocsátották.

(noviny.sk)