Több mint nyolc és fél millió dollár kártérítést kap a The Walking Dead forgatásán meghalt kaszkadőr családja

2019. december 20. - 21:58 | Külföld

Nyolcmillió hatszázezer dollár kártérítést ítélt meg egy atlantai bíróság a The Walking Dead című amerikai televíziós sorozat forgatásán szenvedett sérüléseibe belehaló kaszkadőr családjának.

A 33 éves John Bernecker 2017 júliusában zuhant le több mint hatméteres magasságból egy betontalapzatra, és beütötte a fejét. A kaszkadőr még aznap belehalt sérüléseibe egy atlantai kórházban.

Bernecker szülei beperelték az AMC Networks céget - ehhez tartozik a horrorsorozatot jegyző AMC tévécsatorna -, valamint a széria gyártásában érintett egyéb résztvevőket arra hivatkozva, hogy a forgatási ütemterv miatt és anyagi megfontolásokból nem tartották magukat a biztonsági előírásokhoz.

Az illetékes atlantai esküdtbíróság 8,6 millió dollár - nem büntető célú - kártérítést ítélt meg a férfi családjának, de kimondta, hogy az AMC Networks nem felelős a történtekért.

A cég csütörtökön hangsúlyozta, hogy az immár 10. évadánál járó sorozat forgatásakor mindig betartották a kaszkadőrökre vonatkozó biztonsági előírásokat, és ez a jövőben is így lesz.

Bernecker tapasztalt kaszkadőrnek számított, dolgozott például Az éhezők viadala című trilógia forgatásán is.

A 2017-es baleset miatt az AMC tévécsatorna felfüggesztette a forgatást az Atlantától 56 kilométerre fekvő Senoiában.

A népszerű horrorsorozat zombiapokalipszist túlélő emberek egy kis csoportjának történetét meséli el.


(MTI/para)

Címkék: The Walking Dead