Több mint száz versenyzője van az idei Hemingway-hasonmásversenynek

2022. július 22. - 21:58 | Kultúra

Elkezdődött csütörtökön Key Westben a 41. Hemingway-hasonmásverseny. Idén a híres amerikai író 135 szakállas mása pályázik a címre.

Több mint száz versenyzője van az idei Hemingway-hasonmásversenynek
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A Key West-i Hemingway Napok részeként megszervezett verseny kezdetét hagyományosan Hemingway július 21-i születésnapjára időzítették.

Az író az 1930-as években élt és alkotott a floridai szigeten, egyebek mellett az Akiért a harang szól című regényét is ott írta.

A hasonmások csütörtök este a Sloppy Joe's Bar színpadán vonultak fel a korábbi győztesekből álló zsűri előtt. Hemingway gyakran iszogatott ebben a bárban barátaival.

A hasonmások többségének olyan szakálla volt és úgy öltözködött, mint utolsó éveiben a Papának becézett író.

A hasonmások egy csoportja csütörtökön reggel segített visszaengedni a tengerbe egy 83 kilogrammos megmentett teknőst. A véletlenül szintén Papának elnevezett teknős halászzsinórokba tekeredett a sziget Sombrero Beach partszakaszánál.

A hasonmásverseny második fordulóját pénteken tartják, a győztest szombat este hirdetik ki.

Szerdán este kihirdették a Lorian Hemingway Novellapályázat győztesét is. Missouri állambeli St. Louisból származó Nick Henke A Lot of Carrefours című írása 775 amerikai és nemzetközi pályaművet utasított maga mögé. A győztest Ernest Hemingway unokája választotta ki.

A Hemingway Napok vasárnap zárulnak. Addig még a spanyol bikafuttatások mintájára rendezett, műbikákkal megtartott bikafuttatás és a Key West Marlin Tournament elnevezésű horgászverseny is várja a közönséget.

(MTI)

Címkék: Ernest Hemingway