Több mint tíz éve valaki horogkereszteket festeget fel a fákra és a községi hivatalra

Horogkeresztet rajzoltak a községi hivatal falára, majd a szomszédos faluban a fákat is összefirkálták. Állítólag már több mint tíz éve rendszeresen felbukkannak a környéken a náci szimbólumok.

Hrubňovo (Nyitrai járás) községi hivatalának falára nyolc horogkeresztet rajzoltak fel fehér festékkel ismeretlen tettesek. A helyiek felháborodottan fogadták a történteket, a község polgármestere nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A náci szimbólum a szomszédos Šurianky községben is felbukkant, ott több fára is felfestették. Martin Wäldl rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az üggyel a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) foglalkozik.

A helyiek szerint a náci horogkereszteket valaki 2006 óta rendszeresen felfesti a környéken valahová, főként fákra. 2012-ben a rendőrség egy fiatal férfit vádolt meg a horogkeresztek festésével, nem sokkal később azonban megszüntették az eljárást, mivel egy szellemileg sérült személyről volt szó. Az csak a nyomozást követően fog kiderülni, hogy a mostani ügy is az akkori gyanúsítotthoz köthető-e.

noviny.sk/para