Több pénzre van szüksége az egészségügynek, Čaputová felszólította Matovičékat

2021. október 22. - 14:17 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő pénteken a hazai egészségügyi szervezetek képviselőit fogadta, akikkel a szlovák egészségügy aktuális helyzetéről egyeztetett.

Több pénzre van szüksége az egészségügynek, Čaputová felszólította Matovičékat
Fotó: TASR - Jakub Kotian

A találkozón az egészségügy aktuális helyzetéről tárgyaltak a jövő évi állami költségvetés kapcsán. "A mandátumom kezdete óta tartom a kapcsolatot különféle egészségügyi szakmákat képviselő emberekkel. Természetesen az elmúlt másfél év találkozói főként a covid-helyzetről szóltak, dee már ezeken is felhívtam a figyelmet az egészségügy helyzetére, amely a koronavírus-válság előtt is meglehetősen kritikus volt“ – fogalmazott a köztársasági elnök.

Kiemelte, a probléma az egészségügyi személyzet hiányában van, illetve az egészségügyi intézmények technikai ellátottságában is hiányosság mutatkozik. Az államfő szerint az egészségügyi személyzet és az orvosok kimerültek a koronavírus sújtotta év után.

Čaputová felszólította a képviselőket, hogy az állami költségvetés elfogadásakor figyeljenek arra, hogy az egészségügyi rendszerben több pénz jusson az egészségügyben dolgozók munkájának díjazására.


(TASR)