Több száz kilogramm kábítószert foglalt le az ausztrál rendőrség

2019. augusztus 14. - 10:35 | Külföld

Az ausztrál rendőrség 766 kilogramm metiléndioxi-metamfetamin (MDMA) port foglalt le egy nagyobb razziában, amelynek során hat embert - köztük négy brit állampolgárt - őrizetbe vettek.

Több száz kilogramm kábítószert foglalt le az ausztrál rendőrség
Fotó: DPA International

Az MDMA-t tablettázott formájában ecstasyként vagy ekiként ismerik.

Az Új-Zélandra, illetve Queensland és Új-Dél-Wales ausztrál államokra kiterjedő művelet egy több ügynökség együttműködésével zajló nyomozás végeredménye volt.

A lefoglalt drog utcai értéke 90 millió ausztrál dollár körül mozog, és az egyik legnagyobb fogás Ausztrália történetében.

Jon Wacker rendőrségi illetékes szerint a drogot hígították volna, és 6-12 millió tablettát gyárthattak volna belőle. Az Australian Associated Press hírügynökség szerint az elkobzott kábítószer az Ausztráliában évente eladott mennyiség hét százalékát teszi ki.

A queenslandi razziában egy 51 és egy 40 éves brit, illetve egy 26 éves ausztrál állampolgárt vettek őrizetbe kábítószer-birtoklás miatt. Új-Zélandon további két brit - egy 60 és egy 49 éves férfi - került a hatóságok kezére ugyanennek az átfogó nyomozásnak a részeként. Az új-zélandi rendőrség 200 kilogramm metamfetamint foglalt le. Új-Dél-Walesben egy 51 éves ausztrál nőt fogtak el, és 108 ezer dollárt koboztak el az ausztrál hatóságok.

MTI

Címkék: drog, ausztrália