Több száz munkahelyet teremt a legnagyobb lengyel ruhagyártó Szereden!

2019. május 13. - 10:42 | Régió

A legnagyobb lengyel ruhagyártó Szereden (Galántai járás) létesít logisztikai központot - tudta meg a Nový Čas.

Több száz munkahelyet teremt a legnagyobb lengyel ruhagyártó Szereden!
Fotó: Nový Čas

Az öt divatmárkát birtokló LPP nevű cég 25 400 négyzetméteres területet bérel a szeredi ipari parkban, a logisztikai központjába pedig várhatóan több száz álláskeresőt vesznek majd fel. A Nový Čas szerint egy modern épületet terveznek felhúzni irodákkal és étkezdékkel.

Az LPP sajtóközleménye szerint földrajzi elhelyezkedése miatt választotta Szlovákiát. "Az új logisztikai központnak kulcsfontosságú szerepe lesz az LPP hálózatában, melyen keresztül a cég internetes üzleteinek vásárlói számára a legmagasabb szintű szolgáltatást biztosítja nemcsak Szlovákiában, de Csehországban, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában is" - jegyezte meg a cég logisztikai igazgatója, Piotr Dopierała.

Hozzátette, ezzel elérhetnék, hogy az említett országokban az online vásárlóik többsége már másnap megkapja a rendelt árut, míg adott esetben sikerülhet valahova már aznap kiszállítani.

A Nový Čas információi szerint 300 új munkahely létesülhet ezáltal az ipari parkban, ahol már jelen van az Amazon, a Lidl logisztikai központja, illetve a Mountpark Logistics EU nevű cég is.

(Nový Čas)