Több százan búcsúztak az érsekújvári szakközépben ért áramütés miatt meghalt diáktól

2019. december 31. - 09:39 | Régió

Szülei, hozzátartozói és ismerőseik, több százan búcsúztak hétfőn a 18 évesen elhunyt Lukáštól - írja a Nový Čas.

Több százan búcsúztak az érsekújvári szakközépben ért áramütés miatt meghalt diáktól
Fotó: Nový Čas

A palárikovói származású diáktól az érsekújvári krematóriumnál búcsúztak. Nem is fértek el odabent, sokan kint álldogáltak. A szertartás előtt, melyen világosbarna koporsója mellett szülei és legközelebbi hozzátartozói álltak, fényképeit vetítették egy monitoron. A mosolygós srác képein kortársai is sírva fakadtak.

Osztálytársai zöld szalagot viseltek, ugyanis nem sokkal halála előtt volt a végzős diákok, köztük Lukáš szalagavatója is.

Lukáš két nappal karácsony előtt, december 22-én adta fel az életéért vívott harcot. Agyműködése már korábban leállt. Három héttel korábban az érsekújvári elektrotechnikai szakközépiskola diákjaként a tanítási órán alatt szenvedett áramütést.

Lukáš az utolsó tanítási óráján vett részt december 2-án, hétfőn, amikor megtörtént a baj. A tanáron kívül három diák volt jelen a teremben. A diákok szerint mindig kisebb csoportban foglalkoznak velük, hogy a tanárok jobban tudjanak rájuk ügyelni. Osztálytársai szerint Lukáš hirtelen a földre esett, miután megközelítőleg 400 volt futott át a testén. Azonnal elkezdték újraéleszteni, érezték, hogy megállt a szíve. Miután ez sikerült, kórházba szállítottá, de közben többször is újra kellett éleszteni. Miután stabilizálták Lukáš állapotát, mélyaltatásban tartották, de sajnos ez sem segített.

Renáta Čuháková nyitrai kerületi rendőrségi szóvivő ennek kapcsán közölte, hogy az ügyben büntetőeljárás van folyamatban.

(Nový Čas)