Több százan vettek végső búcsút a vrútky-i iskola igazgatóhelyettesétől

2020. június 19. - 19:46 | Régió

Több százan vettek végső búcsút pénteken Vrútkyban Jaroslav Budz tanártól, aki a múlt heti iskolai késeléses támadásban vesztette életét.

Több százan vettek végső búcsút a vrútky-i iskola igazgatóhelyettesétől
Fotó: TASR

„Mély megrendüléssel és fájdalommal értesültünk a történtekről. Önökkel együtt gyászolok és értetlenül állok az előtt, hogy ilyen megrázó dolog megtörténhetett. Egy csodálatos ember veszítettünk el, aki az életét adta azért, hogy másokét megmentse” - írta Zuzana Čaputová államfő, levelét felolvasták a gyászszertartáson.

Az iskola igazgatóhelyettese június 11-én szenvedett halálos sérüléseket, amikor megpróbálta megállítani az iskolába behatoló késes támadót, aki több személyt, köztük gyerekeket is megsebesített.

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő a közösségi hálón fejezte ki részvétét és búcsúzott a matematika-kémia szakos Jaroslav Budztól, aki, mint írta, „feláldozta az életét, hogy megmentse a gyerekekét és más tanárokét”. Az elhunytat hősnek nevezte, és azt javasolta Zuzana Čaputová államfőnek, hogy in memoriam adományozzon állami kitüntetést a meggyilkolt tanárnak.


(TASR)