Több szlovákiai magyar óvodát is támogat a Rákóczi Szövetség

2022. november 29. - 11:52 | Belföld

Külhoni óvodák adventi és karácsonyi ünnepi foglalkozásait támogatja a Rákóczi Szövetség.

Több szlovákiai magyar óvodát is támogat a Rákóczi Szövetség
illusztráció (TASR)

A szervezet keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, hogy pályázatot hirdettek a Magyar Iskolaválasztási Programjuk által érintett óvodák, óvodai csoportok karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásainak támogatására. A felhívás arra irányult, hogy az óvodán belüli közösségi programokat - így a kézműves foglalkozásokat, mézeskalácssütést, adventi koszorú készítését, betlehemes játékokat, bábfoglalkozást - felkarolják.

Összesen 377 külhoni óvoda, óvodai csoport nyert támogatást, közülük 169 felvidéki, 20 kárpátaljai, 176 erdélyi, 11 vajdasági és egy horvátországi.

A pályázaton 50 ezer forint (nagyjából 120 euró) keretösszegű támogatást igényelhettek a külhoni magyar óvodák. A kérelmeket a szövetség honlapján november 28-ig nyújthatták be.

A Rákóczi Szövetség kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar iskolaválasztásban és ezáltal magyar megmaradásban kulcsszerepet betöltő óvodákat támogassa és az ott dolgozó pedagógusok munkáját megbecsülje és megköszönje - írták a közleményben.

Az támogatott óvódák listáját IDE kattintva tudja megtekinteni.


(MTI)