Több tucat illegális bevándorlót, köztük egy csecsemőt is találtak a török kamionokban!

2017. november 14. - 10:35 | Régió

A rendőrség idegenrendészeti hivatalának bevetési egysége több tucat illegális bevándorlót, és két embercsempész kamionsofőrt vett őrizetbe a kedd hajnali órákban Zsolnán.

Több tucat illegális bevándorlót, köztük egy csecsemőt is találtak a török kamionokban!
Fotók: rendőrségi felvételek

Az idegenrendészet egységei kedd hajnalban Kysucké Nové Mesto közelében kezdtek el követni két, török rendszámú kamiont, mivel az akciót megelőző felderítés megalapozta azt a gyanút, hogy a két teherautóban számos illegális bevándorlót akarnak - feltehetően Németországba - csempészni.

A két megfigyelt kamiont végül Zsolnán állították meg a rendőrök, és felszólították a sofőröket, hogy nyissák ki a kamionok rakterét, és a rendőrök fegyverüket a pótkocsira szegezve szólították fel a raktérben tartozó személyeket, hogy adják meg magukat.

Az egyik török kamionból végül 44, a másikból pedig 34 személy mászott ki. Az iraki, iráni, és szíriai illegális bevándorlók között egy néhány hónapos csecsemő is volt. Az őrizetbe vett személyeket a zsolnai rendőrőrsre és a helyi idegenrendészetre szállították, ahol idegenrendészeti eljárás alá vonták őket.

Egy csecsemő is volt a török kamionban! További felvételek a bevetésről a fotóra kattintva nyíló képgalériában

A török kamonok török állampolgárságú sofőrei együttműködtek a rendőrökkel, és beismerték az embercsempészetet. A rendőrség által közölt előzetes információk alapján a bevándorlók fejenként 500 eurót fizettek azért, hogy Nyugat-Európába jussanak. Az egyirányú "menetjegyet" Romániában váltották meg, ott szálltak fel a kamionokra. Útjuk - Magyarországon és Szlovákián keresztül - Németországba vezetett volna.

Az idegenrendészet embercsempészet miatt indított eljárást a török kamionsofőrök ellen. "Amint a körülmények lehetővé teszik, további információkat is közlünk az esettel kapcsolatban" - áll a rendőrség közleményében.

(para)