Több tucatnyi használt antigén tesztet találtak a szemétben – némelyik ráadásul pozitív volt

2020. december 10. - 09:21 | Régió

Több tucatnyi használt, köztük pozitív antigén tesztet találtak kidobva a műanyag hulladékok között Rimaszombatban. A rendőrségre egyelőre nem érkezett bejelentés az üggyel kapcsolatban.

Több tucatnyi használt antigén tesztet találtak a szemétben – némelyik ráadásul pozitív volt
Fotó: Facebook

A használt teszteket valaki egyszerűen kidobta egy hétköznapi kukába, a hulladék szelektálásával foglalkozó vállalat dolgozói pedig megtalálták. A cég vezetője szerint néhány teszt pozitív eredményt mutatott – írja a noviny.sk.

„Bizonyos emberek a könnyelmű viselkedésükkel veszélybe sodorták az alkalmazottainkat, és szintén fertőzésveszélynek tették ki a város többi lakóit“ – írja a közösségi oldalán a vállalat vezetője.

Egyelőre kérdés, hogy ki szabadult meg ilyen módon az antigén tesztektől. Mivel veszélyes hulladéknak számít, nem lehet csak úgy kidobni egy hétköznapi kukába – a törvény által meghatározott módon kell elraktározni, majd megsemmisíteni.

Jana Fedáková, a Svet zdravia kórházhálózat szóvivőjének tájékoztatása szerint a kórházakban a használt teszteket, kesztyűket és egyéb eszközöket összegyűjtik, majd az arra jogosult szervezet elszállítja az égetőbe.

A rendőrségre egyelőre nem érkezett bejelentés, így az esettel nem foglalkoznak.


(noviny.sk)