Több utca is teljesen megújul az idén Füleken

2021. május 5. - 11:59 | Régió

A füleki önkormányzat nagyszabású útfelújításra készül. Tavaly a koronaválság miatt visszaestek a tervezett beruházások a városban, így azokat átütemezték az idei évre. Az önkormányzat most több mint 200 ezer euró értékben aszfaltozásba kezd.

Több utca is teljesen megújul az idén Füleken
Fotó: a városi hivatal archívuma

Fülek önkormányzata közbeszerzési pályázatot írt ki, amelyben útfelújításra keres kivitelezőt. A szerződés várható értéke több mint 208 ezer euró, de a végleges összeg a pályázat eredményétől függ.

A városi képviselők által jóváhagyott négyéves ütemterv alapján idén átfogó aszfaltozásra kerül sor a Kukučín és a Május 1. utcákban, amelyek a város leghosszabb és legforgalmasabb utcái közé tartoznak. A megrongálódott útszakaszok helyreállítását a Püspöki és a Mocsáry utcákban, valamint a papréti lakótelepen is elvégzik.

A közbeszerzési szerződés magában foglalja a városi temető átfogó felújítását is.

A munkálatok során aszfaltozásra kerülnek a temető régi járdái és a parkolóból a ravatalozóhoz vezető bekötőút, valamint átalakítják a temető romos állapotban lévő gyalogos bejáratát is.

Idén a városon kívül a megye is beruház a Füleken átvezető utak felújításába. A református templomtól a „rátkai kereszteződésig” vezető Szövetkezeti utca átfogó rekonstrukciójára kerül sor. Ezen kívül tervezik a Malom utca felújítását is, amelyet a füleki lakosok „sídi út” néven ismernek.

„A megye 4 millió eurós támogatásra pályázik az európai uniós alapokból, aminek köszönhetően (a projekt jóváhagyása esetén) a buszpályaudvarunktól Sőregig terjedő teljes útszakaszt felújítjuk”

– mondta Agócs Attila polgármester, megyei képviselő.

(fv)

Címkék: Fülek, útfelújítás