Több városban, köztük Dunaszerdehelyen tünetek nélkül is kérhetjük, hogy végezzék el rajtunk a koronavírustesztet

2020. április 2. - 17:29 | Régió

Aki kifizeti, elérhető lesz számára a CORONA Drive applikáció az Alpha medicaltól. Két további város csatlakozott a kezdeményezéshez.

Több városban, köztük Dunaszerdehelyen tünetek nélkül is kérhetjük, hogy végezzék el rajtunk a koronavírustesztet
A Paraméter felvételei

Az Alpha medical társaságtól koronavírustesztet rendelhet, aki kifizeti. Az érdeklődők a lab.online weboldalon keresztül tudják megrendelni a tesztet, majd három város közül választhatnak, ahol elvégzik azt. A kapacitás korlátozott.

Homonna (Humenné) és Dunaszerdahely CORONA Drive mintavételi helyeket biztosítanak. Így Pozsonnyal együtt holnaptól ezeken a helyeken is fogadnak olyan pácienseket, akiknek az orvos írta ki a tesztelését. Rajtuk kívül a fizető pácienseket is fogadják majd.

„Olyan embereknek is lehetősége lesz kérni a mintavételt, akinek nincsenek olyan indokolt tünetei, melyek esetében a biztosító térítené a tesztelést. Ebben az esetben a lab.online portálon keresztül előre meg kell rendelniük a tesztet, meg kell jelölniük a kívánt időpontot és helyszínt, ahol elvégzik a mintavételt, s majd az eredmény is oda fog érkezni”

– informált erről az Alpha medical ügyvezető igazgatója, Peter Lednický. A fizető páciensek fogadásának mértéke az állami kérések mennyiségétől fog függeni.

Azok a páciensek, akiknek az orvos írja elő a mintavételt, nem kell fizetniük érte. A fizetőknek ez 54,90 euróba kerül, amihez kezelési díjként további 5 eurót kell kifizetniük.

„Mindez az aktuális piaci áraktól függ, ahol sajnos a szükséges eszközök ára folyamatosan emelkedik. Az árak szinte hetente változhatnak“ – mondta Lednický. Megemlíti, hogy a szomszédos Ausztriában 70 euró ez a teszt, Csehországban 70-105 euró, a legolcsóbb 60, a legdrágább 200 euró is lehet.

A közeljövőben CORONA Drive tesztelőhelyek nyílnak majd Galántán és (Topoľčany) Nagytapolcsány városaiban is.

Dunaszerdahelyen a mintavételre a helyi kórháznál van lehetőség (Nagyabonyi út 23.).

-para-