Többen életüket vesztették egy mogadishui étteremben elkövetett öngyilkos merényletben

2020. november 17. - 16:22 | Külföld

Hatan életüket vesztették a szomáliai főváros, Mogadishu egyik éttermében kedden elkövetett öngyilkos pokolgépes merényletben - közölte Sadik Ali rendőrségi szóvivő a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatáson újságíróknak nyilatkozva.

Sadik Ali szerint a hat halott között van az elkövető is. Mint mondta, a robbantást egy rendőrségi akadémia közelében követték el. Eddig még egy terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

Mohamed Ali, a történtek egyik szemtanúja a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrök a robbanást követően tüzet nyitottak. Hozzátette, hogy hatalmas füstfelhőt lehetett látni az étterem felett és mentők igyekeztek a kikötő közelében található Hamar Jajab negyedben lévő helyszínre.

Mohamud Ahmed, egy másik szemtanú szerint heves esőzés miatt sokan voltak az étteremben.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetnek 2012-ben hűséget fogadó al-Shabaab nevű szomáliai dzsihadista szervezet gyakran követ el merényleteket Mogadishuban és az ország más pontjain is. Célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és radikális értelmezésen alapuló iszlám törvénykezést vezessen be Szomáliában.


(MTI)