Többen életüket vesztették Olaszországban és Svájcban lavinák miatt

2019. december 29. - 19:59 | Külföld

Öten vesztették életüket a hétvégén a síelők és túrázok által közkedvelt észak-olaszországi Dolomitokban és a Svájci Alpokban lavinák miatt.

Az olasz rendőrség szombaton közölte, hogy két német gyerek és egy nő meghalt. A hógörgeteg Dél-Tirolban, Merano városától nyugatra, Schnalstal síközpontban temette maga alá őket, továbbá még két embert befedett. Utóbbiakat sikerült kiszabadítani a hóréteg alól, kisebb sérülésekkel kerültek kórházba. Az egyik sérült annak a nőnek a gyereke, aki meghalt.

Miután a hegyi mentők megállapították, hogy a hó alatt nincsenek további áldozatok, a kutatási műveletet vasárnap leállították.

Az ügyészség vizsgálatot indított annak kiderítésére, miként érhette el lavina a síelésre jóváhagyott térséget.

Az olasz közszolgálati televízió vasárnapi közlése szerint a negyedik halálos áldozat egy síelő volt, akit három másik emberrel sodort el a lavina egy hegyi menedékház közelében a Dolomitokban. Három társát élve mentették ki a hegyi mentők. Állampolgárságát egyelőre nem tudni.

A Svájci Alpokban egy német férfi vesztette életét, aki a fiával indult a Schilthorn hegyfokra, de 2700 méteres magasságba elsodorta egy lavina.


(MTI)

Címkék: lavina, Svájc, olaszország