Többen is megsérültek a pozsonyi tüntetésen, 12 személyt vettek őrizetbe a rendőrök

2021. szeptember 2. - 08:19 | Belföld

A mentősök három személyt láttak el a szerdai oltásellenes tüntetés helyszínén Pozsonyban – közölte Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő.

Többen is megsérültek a pozsonyi tüntetésen, 12 személyt vettek őrizetbe a rendőrök
Fotó: TASR

Egy nőről és két férfiról van szó. „A nő fejsérülést szenvedett, kórházba kellett szállítani. Az egyik férfi szintén fejsérülést szenvedett, őt a rendőrőrsön látták el, a kórházba szállítást elutasította“ – pontosította a szóvivő.

A másik férfi a nyakán sérült meg, őt is kórházba szállították.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a tüntetésen 12 személyt vettek őrizetbe közrend elleni kihágás miatt, valamint azért, mert akadályozták a forgalmat és figyelmen kívül hagyták a rendőrök utasításait, illetve rájuk támadtak.

A rendőri bevetés során egy személy sérült meg - közölték.

Nem sokkal 19 óra előtt a rohamrendőrök fokozatosan elkezdték kiszorítani az oltásellenes tiltakozókat, akik több órán keresztül akadályozták a forgalmat a pozsonyi Hodža tér környékén. Később továbbhaladtak a városközpont mentén a SzNF híd felé, és elkezdtek lezárni a többi utat is. A rendőrség a beavatkozás előtt többször is felszólították a demonstrálókat, hogy vessenek véget az útlezárásnak és tartózkodjanak az illegális megmozdulásoktól.

A rendőrség könnygázt is bevetett útlezáró tüntetők egy része ellen. Néhány tüntető agresszívan viselkedett, és a demonstrálók össze is csaptak a rendőrökkel, akik gumibotot és könnygázt használtak.

Mint ismert, Marian Kotlebáék Szlovákia alkotmányának napja alkalmából vagy ezer tüntetőt trombitáltak össze az elnöki palota elé, és javarészt a szájmaszkok hordása ellen tépték a szájukat. Aztán azzal folytatódott az oltásellenes pozsonyi tüntetők hacacáréja, hogy a tudomány legújabb eredményei ellen berzenkedők felvonultak a parlament épületéhez.


(TASR/para)