Többet fizetünk júliustól az öregebb autók átíratásáért, de nem annyival, mint azt korábban a képviselők javasolták

2023. március 17. - 10:44 | Belföld

A díjat a rendőrségen kell megfizetni az autó első nyilvántartásba vételekor, de akkor is, amikor új tulajdonoshoz kerül a jármű. Még mindig magas adminisztrációs díjat kell fizetni, ha új és nagyobb teljesítményű autót vásárolunk. Fokozatosan, az autó korával és alacsonyabb értékével a díj csökken. Ezek alapján kerül megállapításra a fizetendő díj mértéke.

Többet fizetünk júliustól az öregebb autók átíratásáért, de nem annyival, mint azt korábban a képviselők javasolták
Illusztrációs felvétel (Pixabay)

Ha a képviselők szerdán nem fogadják volna el a decemberi módosító indítványt, akkor a régebbi autók regisztrációs díjai úgy emelkedtek volna, hogy a 154 kW-nál nagyobb teljesítményű autók eladhatatlanná válnának, mert azok forgalmi értéke alacsonyabb lenne, mint a adminisztratív átruházás az új tulajdonosra.

A képviselők elfogadták Marián Viskupič (SaS) módosító indítványát, amely alapvetően csökkenti a díjakat ahhoz képest, amit pártja decemberben szorgalmazott.

A számítás változása elsősorban az ökológiai szempont bevezetését követi a járműnyilvántartásban, az újabb autókat részesítve előnyben. Az új kritériumok szerint már nem veszik figyelembe az autó korát.

A parlament által elfogadott módosításnak köszönhetően csökken a motorteljesítmény-kategóriák száma, és kedvezőbbek lesznek az adókulcsok.

Valamint a járművek már bevezetett ökológiai együtthatói is módosultak, és a régebbi járművekre vonatkozó ökológiai együttható mértéke is csökken.

A díjat most úgy számítják ki, hogy a díj alapmértékét megszorozzák az űrtartalom és az autó károsanyag-kibocsátási normájának együtthatójával.

Egyszerűsödött és átdolgozásra került a táblázat, amelyben az autó teljesítménye szerint osztályozzák a díj összegét. A díj a 80 kW-ig terjedő teljesítménnyel rendelkező járműveknél 33 eurótól kezdődik és a 210 kW-nál nagyobb teljesítményű autók esetében 1000 euróig terjed.

Kép forrása: dennikn.sk

A két táblázatot – az egyiket a benzinmotorokhoz, a másikat a dízelmotorokhoz – összevonták, és a károsanyag-kibocsátási együtthatókat is módosították.

A díj a motor teljesítménye szerint lesz osztályozva, új autónál jelentősen csökken, majd minél régebbi és alacsonyabb károsanyag-kibocsátási osztályba kerül az autó, annál jobban nő.

Kép forrása: dennikn.sk

Marián Viskupič azzal érvelt a parlamentben, hogy az eredetileg érvényes szabályoknak köszönhetően továbbra is nő az utakon lévő autók átlagéletkora. Az új járművek magasabb díjainak rendszerét és a jármű életkorának növekedésével történő csökkentését az Európai Unióban mindössze két ország - Málta és Szlovákia - alkalmazza. Ez az oka annak is, hogy az útjainkon közlekedő járművek fokozatosan öregszenek. Átlagosan csaknem tizenöt évesek.

Júliustól többet kell fizetni egy régebbi autó regisztrációjáért, mintha most regisztrálnánk azt. Tehát ha egy régebbi, nagyobb teljesítményű autót szeretne eladni vagy vásárolni, tegye meg június vége előtt.

A húsz évnél régebbi járműveket az európai besorolás „youngtimer”-nek nevezi. Olyan járművekről van szó, amelyek még nem számítanak vintage-nek, hanem retrónak, és az európai országokban alacsonyabb díjakkal rendelkeznek.

A hatüléses autó tulajdonosainak is a díj felét kellene fizetniük, ha legalább négy gyermekük van. A maximális teljesítményt, amelyre ez a kedvezmény vonatkozik, 110 kW-ról 150 kW-ra módosították.E javaslat szerint a módosítást jövő év januárjától kellen alkalmazni. A Smer, a Hlas, a Kotlebások és az SaS képviselői azonban megakadályozták a módosító javaslat elfogadását.

(dennikn.sk)