Többnyelvű lett az Általános Egészségbiztosító mobilalkalmazása, mostantól magyarul is elérhető

2022. november 21. - 17:25 | Belföld

Az Általános Egészségbiztosító (VšZP) Szlovákiában egyedülálló módon magyar nyelven is hozzáférhetővé tette mobilalkalmazását biztosítottjai számára.

Többnyelvű lett az Általános Egészségbiztosító mobilalkalmazása, mostantól magyarul is elérhető
Illusztrációs felvétel (TASR)

Az egészséggel kapcsolatos információk és a biztosítóval és az orvosával való kommunikációt megkönnyítő egyéb hasznos szolgáltatások angol nyelven is elérhetőek.

A mobilalkalmazás időben értesíti önt a közelgő szűrővizsgálat időpontjáról. Amennyiben haladéktalanul orvosra van szüksége, elvezeti önt a környezetében lévő legközelebbi orvosi rendelőbe, sürgősségi orvosi ügyeletre vagy gyógyszertárba. Az alkalmazás lehetővé teszi a ki nem váltott elektronikus vények listájának megjelenítését, valamint Ön azt az információt is láthatja, hogy a felírt gyógyszerhez létezik-e ugyanolyan hatóanyagú, de olcsóbb változat.

Megtalálja benne az EU-s COVID-igazolványt, az elektronikus egészségbiztosítási kártyáját, valamint gyermeke egészségbiztosítási kártyáját is. Az egyéni vállalkozók és az önálló vállalkozók az egészségbiztosítási előleget vagy hátralékot közvetlenül a mobilalkalmazásban fizethetik ki bankkártya segítségével, az e-bankhoz való csatlakozással vagy Google Pay-en és Apple Pay-en keresztül.

Az alkalmazás nemcsak a biztosítás fizetéstörténetének megjelenítését kínálja 2 évre visszamenőleg, de a biztosítottak rendelkezésére álló aktuális előnyöket és kedvezményeket is.

A véradók minden véradásukat bejegyezhetik, ami után a biztosítótól vitamincsomagot kapnak. A VšZP mobilalkalmazás az egész család egészségének irányítását megkönnyíti, és a biztosítottak számára már 15 éves kortól elérhető.

(-)