Többnyelvűségről szóló nemzetközi konferencia lesz Pozsonyban

2019. május 2. - 20:37 | Belföld

Második alkalommal rendezik meg Pozsonyban az idegennyelv-tanítás kérdéseivel foglalkozó nemzetközi konferenciát. Az akció fő szervezője az Állami Pedagógiai Intézet (ŠPÚ). A május 6-ára és 7-ére tervezett rendezvény teljes címe: Többnyelvűség Szlovákiában – kihívások és perspektívák. A második idegen nyelv és a kisebbségi nyelvek oktatásának elősegítése. A TASR hírügynökséget a Szlovák Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium kommunikációs osztálya tájékoztatta csütörtökön.

Többnyelvűségről szóló nemzetközi konferencia lesz Pozsonyban
Fotó: TASR

A konferenciára várják az alap- és középiskolák igazgatóit, az idegen nyelveket oktató alap- és középiskolai tanárokat, a kisebbségi iskolák, illetve a valamely kisebbségi nyelvet is oktató iskolák pedagógusait. A konferencián részt vehetnek továbbá a nyelviskolák oktatói, és más, nyelvtanítással foglalkozó szakemberek is.

„A konferencia célja, hogy teret biztosítson a tapasztalatcserére, a gyakorlati példák megosztására, valamint a szlovákiai nyelvtanítás jelenlegi helyzetét körbejáró eszmecserére” – áll az oktatási tárca közleményében. A konferencián bemutatják a CLIL módszertan kísérleti eredményeit is.

Az akció keretében angol, cseh, francia, német, magyar, roma, orosz, szlovák, spanyol és olasz nyelvű előadásokra is sor kerül.

TASR