Többszázezren írták alá azt a petíciót, ami azt követeli, hogy forgassák újra a Trónok harca utolsó évadát

2019. május 16. - 17:56 | Kultúra

Több mint 400 ezer rajongó írta már alá azt a pár napja indított online petíciót, amelyben azt kérik az HBO-tól, hogy forgassák újra a Trónok harca most futó, 8. évadát "kompetens szerzőkkel".

Többszázezren írták alá azt a petíciót, ami azt követeli, hogy forgassák újra a Trónok harca utolsó évadát
-illusztráció- (Fotó: AP)

A petíciót a vasárnapi epizód után egy Dylan D nevű rajongó indította a Change.org honlapon. A petíció szerint David Benioff és D. B. Weiss, a széria 8. évadának alkotói "teljesen alkalmatlannak bizonyultak" a feladatra, miután már nem volt eredeti forrás, amelyből dolgozhattak volna.

A Trónok harca-sorozat George R. R. Martin regényfolyama nyomán készült, ám az író a történetet lezáró két utolsó könyvvel még nem készült el, így a tévés változat befejezését Benioff és Weiss írta meg.

"Ez a sorozat megérdemel egy olyan befejező évadot, amelynek van értelme"

- fogalmazott a petíció írója és arra biztatta az HBO-t, hogy váltsa valóra az elvárásokat.

Sok rajongó azon háborodott fel, hogy a sorozat egyik főhőse, Daenerys Targaryen, akit Emilia Clarke alakít, sárkányával lerombolta Királyvárat, és nem hagyott időt az embereknek arra, hogy elmeneküljenek a támadás előtt. A nézőket kiborította, hogy Targaryen éppen a befejező évad végére változott gonosszá és pusztított el sok ezer embert.

A Trónok harca 8. évadának utolsó részét vasárnap láthatja az észak-amerikai közönség, az HBO adatai szerint Amerikában mintegy 43 millióan nézik a széria epizódjait.

(MTI)

Címkék: Trónok harca