Tokió 2020 - Elődöntőbe jutott K1 1000 méteren a párkányi Gelle Péter

2021. augusztus 2. - 08:13 | Sport

Elődöntőbe jutott a kajakos világbajnok, akinek a tokiói a harmadik olimpiája.

Tokió 2020 - Elődöntőbe jutott K1 1000 méteren a párkányi Gelle Péter
Gelle Péter (Fotó: TASR)

Gelle Péter a TASR hírügynökséggel közölte, hogy elsősorban annak örül, hogy a végén kicsit kiengedhetett, hogy spórolja az erejét a keddi elődöntőre.

A párkányi származású kajakost csupán a portugál Fernando Pimenta előzte meg 1,808 másodperccel. Az elődöntőben már mindent bele akar adni.

A K1 1000 méteres szám mindegyik futamából ketten jutottak egyből az elődöntőbe, a 3-5. helyezettek pedig a negyeddöntőben küzdhetnek tovább.

Gelle elmondta továbbá, hogy a Sea Forest Waterway pályán extrém meleg van. "Ez olyan, mint amikor a párás szaunában vagyunk, és levegő után kapkodunk. Képzeljék el, milyen erőfeszítéseket kell tennie az embernek, hogy oxigénhez jusson. Volt némi ellenszél, de ez inkább kellemes érzést jelentett. Most következik a hűtőmellény és a hideg víz, a lehető legnagyobb mértékben regenerálódnom kell. A további körülmények egyébként rendben voltak. A pálya lassabb, de meg lehetett szokni. A víz egy kissé megdobja a hajót, de ez sem korlátoz. Bízom benne, hogy holnap is ilyen lesz" - fogalmazott.

Mint fentebb írtuk, a 36 éves Gelle a harmadik olimpiáján indult. 2012-ben Londonban és 2016-ban Rióban is döntőbe jutott, előbbi esetben K2-ben hatodikok lettek, utóbbi alkalommal peddig egyesben nyolcadikként zárta a döntőt.

"Az elődöntőben már a maximum kell, máshogy nem lehet. Döntőbe kell jutni, másképp nem lehet. Örülnék, ha úgy tudnék menni, mint most. Ugyanakkor nagy a konkurencia, kiváló kajakosok vesznek körül. Én nem vagyok olyan formában, mint négy éve Rióban, ott voltam a legjobban felkészülve. Ez nem jelenti, hogy most nem edzettem, de a covid azért korlátozott bennünket" - emlékeztetett a szlovák válogatott tagja.

(TASR)