Tokió 2020 - Megérkezett a három NBA-döntős sztár

2021. július 24. - 17:57 | Sport

Helyi idő szerint szombat éjjel megérkezett a tokiói olimpiára az a három amerikai kosárlabdázó, akik japán idő szerint szerdán még az észak-amerikai profiliga (NBA) döntőjében voltak érdekeltek.

Tokió 2020 - Megérkezett a három NBA-döntős sztár
Devin Booker (Fotó: AP)

Devin Booker, Khris Middleton és Jrue Holiday számára nem csak a jelentős időeltolódás okozhat gondot, hanem az is, hogy helyi idő szerint vasárnap este már a franciák ellen kell pályára lépniük.

Gregg Popovich szövetségi kapitány közvetlenül a találkozó előtt dönti el, hogy számít-e a nyitányon a trióra, vagy csonka kerettel áll ki a címvédő amerikai válogatott.

Társuk, Draymond Green elmondta, hatalmas elismerés a három játékos felé, mert ahogy befejeződött a kimerítő NBA-szezon, máris az olimpián játszanak, és vállalták az ezzel járó nehézségeket.

Middleton és Holiday, a bajnok Milwaukee Bucks alapemberei a hazai környezetben 4-2-es összesítéssel megnyert bajnoki cím, és a helyi idő szerint szerdai ünneplést követően repült Milwaukee-ból Seattle-be, és ott várták be a fináléban alulmaradt Phoenix Suns sztárját, Bookert. A hármas Seattle-ből repült Tokióba - az út kilencórás volt -, és érkezett meg japán idő szerint szombat éjjel 11-kor. Az amerikai-francia összecsapás helyi idő szerint vasárnap 21 órakor kezdődik, és addig a három NBA-döntős kosarasnak még át kell esnie a kötelező koronavírus-ellenőrzésen.ű

(MTI)

Címkék: Tokió 2020