Tolvaj garázdálkodik Rajkán – éjjelente feltöri és kirabolja az autókat

2017. április 19. - 11:50 | Régió

Megközelítőleg egy hónapja félelemben élnek a magyarországi határ menti Rajka lakosai. Sötétedés után ugyanis egy ismeretlen tolvaj töri fel a házaknál parkoló autókat.

Tolvaj garázdálkodik Rajkán – éjjelente feltöri és kirabolja az autókat
Forrás: cas.sk

A magyarországi községben, ahol több száz szlovák is él, félelem uralkodik. A Green nevű nyugodt családi övezetben ugyanis egy ismeretlen tolvaj garázdálkodik, aki a késő esti órákban feltöri, majd kirabolja a magánterületeken parkoló autókat.

A három éve Rajkán élő Katarína elmondása szerint az utóbbi hónapban több lopás is történt. „Egy utcával arrébb egy ismerősömnek az autóját már többször is kirabolták. A mi utcánkban még sosem történt hasonló, míg néhány nappal ezelőtt feltörték az autónkat. Elvitték belőle a laptopot, a férjem kabátját, egy 400 eurós szemüveget és készpénzt” – panaszkodott Katarína.

A férfit, aki éjjelente az autók között járkál és próbálgatja, hogy melyik van bezárva, már többször is felvette az éjjellátó biztonsági kamera. „Egy fehér Fiat Doblóval jár, s mindig szürke sportöltözéket visel. Nagyon ügyel rá, hogy az arcát ne lehessen látni” – tette hozzá Katarína.

Rajka szlovák lakosai már a közösségi hálón is figyelmeztették az embereket a tolvajra, a rendőrséghez azonban nem fordultak – minden bizonnyal az idegen nyelv miatt.

„A Rajkán élő szlovákoktól egyetlen hivatalos bejelentés érkezett, mikor három héttel ezelőtt elloptak egy autót” – nyilatkozta Kiss Vince, a község polgármestere, aki a Nový Čas segítségével hívja fel a Rajkán élő szlovákok figyelmét, hogy minden lopást jelentsenek be a községi hivatalban.

„Ha nem szólnak nekem a lopásokról, akkor én nem tudok róluk, így nem is tudunk az üggyel foglalkozni. Az én kötelességem, hogy minden egyes esetet jelentsek a rendőrségnek” – tette hozzá a polgármester.

Kiss Vince szerint nem probléma, ha a Rajkán élő szlovákok nem tudnak magyarul. „Elvégre a határon közös rendőrségi ellenőrzőpontunk van, ahol szlovák rendőr is szolgálatban van” – mondta a polgármester.

Cas.sk/para

Címkék: krimi, tolvaj, Rajka